Csökkent a szerb ipari termelés és nőtt a külkereskedelem hiánya júniusban
Utoljára módositva: 2019-07-31 15:18:23

A szerb ipari termelés éves összehasonlításban 6,1 százalékkal csökkent júniusban – közölte szerdán a szerbiai statisztikai hivatal (RZS).

Az első fél évben 2 százalékos volt a csökkenés éves bázison. A júniusi éves szintű csökkenéshez főként a feldolgozóipar és a bányászat járult hozzá.

A szerb külkereskedelmi forgalom hiánya az év első hat hónapjában 8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és június végén 2,9 milliárd eurót tett ki.

A statisztikai hivatal közleménye szerint a január és június közötti időszakban a külkereskedelmi forgalom összértéke 20,08 milliárd euró volt, ami 8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az export 8,58 milliárd euró, az import 11,5 milliárd euró volt. A külkereskedelmi forgalom 63,5 százalékát a nyugat-balkáni ország az Európai Unió tagországaival bonyolította le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...