Csökkent az igazolatlan hiányzások száma
Utoljára módositva: 2013-04-18 11:58:03

Az idei tanév első félévében 495 971 hiányzást írtak be az osztálynaplókba, ezek közül 222 165 bizonyult igazolatlannak, ez jelentős csökkenést jelent az előző tanévhez viszonyítva.

 

Az iskolai hiányzás hazánkban egyre nagyobb gondot jelent. Természetesen a Szatmár megyei tanintézményeket sem kerüli el ez a probléma, mely aztán iskolaelhagyással folytatódhat. Ez utóbbi negatívan befolyásolja a fiatal munkaerőpiacon való elhelyezkedését is, mutatott rá Mariana Roman főtanfelügyelő az április 17-én tartott prefektusi kollégiumi ülésen. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Szatmár Megyei Nevelésügyi Erőforrás és Tanácsadó Központtal, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőséggel, a Szatmár Megyei Csendőrséggel együttműködve a 2012/2013-as tanév elején azt tűzte ki céljául, hogy különböző módszerek segítségével csökkentsék az iskolai hiányzások számát. „Az állandó jellegű ellenőrzési akcióknak és a tanintézmények szintjén bevezetett intézkedéseknek köszönhetően az első félévben sikerült csökkentenünk mind az igazolt, mind az igazolatlan hiányzások számát. A 2011/2012-es tanév első szemeszterében 558 809 hiányzást gyűjtöttek össze a megyénkbeli diákok, melyek közül 252 643 maradt igazolatlanul. A mostani tanév első félévében 495 971 hiányzást írtak be az osztálynaplókba, melyek közül 222 165 bizonyult igazolatlannak. Tehát a hiányzások száma 62 838-cal, a lógásoké pedig 30 478-cal csökkent egy év alatt” — tájékoztatott Roman. A második félévben szintén nagy hangsúlyt fektetnek az órákról való ellógások csökkentésére, tájékoztatott Roman, aki elmondta, az év első két hónapjában nőtt a hiányzások száma az elemi iskolások körében, melyet a szezonra jellemző megbetegedésekkel magyarázott, ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a líceumokban folyamatosan csökken az igazolatlan hiányzások száma.

Gazdasági-szociális mutatók

A tegnapi gyűlésen a prefektus kabinetfőnöke, Sorin Martin-Vereş beszámolt a megye 2013-as gazdasági és szociális programjáról, mindazokról a projektekről, amelyeknek idén kellene megvalósulniuk. Itt azonban meg kell jegyeznünk, hogy több olyan projekt is felsorolásra került, melyeket a kormány a tavalyi esztendőben felfüggesztett. Ugyancsak a tegnapi gyűlésen mutatkozott be Cristian Soponoş, a Környezetvédelmi Őrség új igazgatója, aki április 5-től tölti be ezt a tisztséget. George Vulturescu, a Szatmár Megyei Művelődési és Örökségvédelmi Igazgatóság vezetője arról tájékoztatta Eugeniu Avram kormánybiztost, hogy Nagykárolyban a Román Katona Emlékműve körül zajló munkálatok szakszerűen zajlanak, nem károsíthatják a szobrot.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...