Csőrepedés a felüljárónál
Utoljára módositva: 2018-10-26 11:06:38

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka, egy óra körül kirepedt az ivóvíz-vezeték a szatmárnémeti Henri Coandă úton, a meghibásodás miatt hajnali ötig nem folyt víz a csapon a megyeszékhely legnagyobb részén és több környező településen sem.

Rendőrjárőr jelentette a föld alól előtörő vizet az Apaserv diszpécserszolgálatának, amikor a szerelők kiértek a vasúti felüljáró aljáig spriccelt a víz, olyan erővel tört elő a föld alól.

Hetvenes években fektetett acélcső repedt el, hogy az eltört darabot pótolni tudják, és össze tudják hegeszteni, ki kellett zárni a vizet az ide vezető csövekből. Sajnos igen nagy kapacitású vezetékről van szó, a vashídon érkező mennyiséget vezeti el, a háztartásokat ellátó víztömegnek mintegy negyede hiányzott a vezetékekből emiatt. A vízellátást a hálózat többi eleme ellátta ugyan, de a kiesett mennyiség miatt csak csökkentett nyomással, így főleg a tömbházak felsőbb emeletein nem folyt víz a csapokból. Péntek délelőtt úgy becsülték a mérnökök, hogy egy egész napot igénybe fog venni a javítás, a csapok elzárása/megnyitása miatt lemosódott a kosz a vezetékek faláról, így arra lehetett számítani, hogy még szombaton is koszos víz folyik a csapokon.

Az Apaservnél úgy becsülik, mintegy húszezer köbméter víz veszett kárba a csőrepedés miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...