Csőrepedés a felüljárónál
Utoljára módositva: 2018-10-26 11:06:38

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka, egy óra körül kirepedt az ivóvíz-vezeték a szatmárnémeti Henri Coandă úton, a meghibásodás miatt hajnali ötig nem folyt víz a csapon a megyeszékhely legnagyobb részén és több környező településen sem.

Rendőrjárőr jelentette a föld alól előtörő vizet az Apaserv diszpécserszolgálatának, amikor a szerelők kiértek a vasúti felüljáró aljáig spriccelt a víz, olyan erővel tört elő a föld alól.

Hetvenes években fektetett acélcső repedt el, hogy az eltört darabot pótolni tudják, és össze tudják hegeszteni, ki kellett zárni a vizet az ide vezető csövekből. Sajnos igen nagy kapacitású vezetékről van szó, a vashídon érkező mennyiséget vezeti el, a háztartásokat ellátó víztömegnek mintegy negyede hiányzott a vezetékekből emiatt. A vízellátást a hálózat többi eleme ellátta ugyan, de a kiesett mennyiség miatt csak csökkentett nyomással, így főleg a tömbházak felsőbb emeletein nem folyt víz a csapokból. Péntek délelőtt úgy becsülték a mérnökök, hogy egy egész napot igénybe fog venni a javítás, a csapok elzárása/megnyitása miatt lemosódott a kosz a vezetékek faláról, így arra lehetett számítani, hogy még szombaton is koszos víz folyik a csapokon.

Az Apaservnél úgy becsülik, mintegy húszezer köbméter víz veszett kárba a csőrepedés miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...