Csütörtökön Egymillió csillag
Utoljára módositva: 2019-10-21 08:29:23

A Caritas minden közössége iránt elkötelezett, segíteni vágyó szatmári lakost szeretettel vár hagyományos szolidaritási rendezvényére október 24-én 18 órától a szatmárnémeti Tűzoltótoronynál.

Egy igazi közösség alappillére a kölcsönös egymásra figyelés, a törődés, az önzetlen segítségnyújtás. Bár ezzel mindannyian egyetértünk, saját gondjaink-bajaink miatt mégis meg-megfeledkezünk felebarátainkról a mindennapok során. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Egymillió csillag szolidaritási akciójának célja — immár több mint egy évtizede — minden ősszel felhívni a figyelmet az egymással való törődés fontosságára, emlékeztetni minket arra, hogy bizony nagyon sokat tehetünk nehézségekkel küzdő embertársaink helyzetének javításáért. Az akció keretében a szociálisan érzékeny szatmáriak összegyűlnek, és egy-egy mécses meggyújtásával jelképesen kifejezik szolidaritásukat, amely így — sok jó ember jelenlétében — még erősebbé válik, és beszélgetve, egy kicsit elgondolkodva az élet dolgain egy kellemes őszi délutánt töltenek el együtt. A mécsesek fénye, a felebaráti szeretet melege mindannyiszor a résztvevők lelkét is beragyogja.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idén október 24-én, csütörtökön 18 órától a szatmárnémeti Tűzoltótoronynál tartja Egymillió csillag nevű szolidaritási rendezvényét.

Az eseménynek Romániában tizenegy éves hagyománya van. A Caritas-szervezetek nemzetközi szolidaritási akcióját 2009 óta szervezik meg hazánkban, a Szatmári Caritas pedig már az első alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. Az esemény ötlete ennél jóval korábban, 35 évvel ezelőtt a franciaországi Annecyben született meg — akkoriban Tízmillió csillag néven —, amikor is Caritas-önkéntesek gyertyákat kínáltak fel a járókelőknek, ilyen módon gyűjtve adományokat. A franciaországi Caritas országos szinten 1997-ben szervezte meg először az akciót. Az évek során egyre több európai ország településein gyújtották meg a szolidaritás mécseseit a közben Egymillió csillag elnevezést nyert rendezvény keretében.

A szervezők ezúttal is egy kellemes, bensőséges hangulatban eltöltött délutánt ígérnek a résztvevőknek. A szatmárnémeti rendezvényre kilátogatók fotókiállítás formájában betekintést nyerhetnek a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet sokrétű tevékenységébe, a segítségnyújtás változatos és teljes embert kívánó módjaiba. A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, valamint a Szatmárnémeti Helyi Tanács jóvoltából a rendezvény időtartama alatt a résztvevők díjmentesen látogathatják meg a Tűzoltótornyot, hogy a magasból is megcsodálhassák a város és a mécsesek fényeit.

Mint minden évben, ezúttal is több szatmárnémeti gimnázium diákjai vettek részt az akció szervezésében, és a helyszínen is segédkeznek majd annak sikeres lebonyolításában.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szeretettel vár minden, a közösségért aktívan tenni akaró szatmári lakost csütörtökön 18 órától a Tűzoltótoronynál megrendezésre kerülő Egymillió Csillag szolidaritási akcióra. A helyszínen beszerezhető mécsesekért kapott adományokból a Caritas a szatmárnémeti Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központja által ellátott beteg, magányos időseknek készít majd karácsonyi szeretetcsomagokat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 11.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...