Csütörtökön kezdődik a tesztelés
Utoljára módositva: 2019-07-16 14:19:45

Július 18. és 30. között ismét tesztelik majd a lakosságot vészhelyzetek esetén figyelmeztető, egységes RO-ALERT riasztórendszert.

Ebben az időszakban a szokásostól eltérő módon csipognak majd fel a mobiltelefonok, s jelenik meg kijelzőjükön a vészhelyzetre figyelmeztető, SMS-től eltérő értesítés, értesítette szerkesztőségünket a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség. Ez úton is arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben még nem tették meg, végezzék el telefonjukon a szükséges beállításokat, hogy kapják meg a figyelmeztető üzeneteket, és értsék meg, hogyan működik a rendszer (ezt a https://ro-alert.ro/ honlapra kattintva tehetik meg); a tesztüzenet szövegét olvasva pedig (amelynek elején szintén hangsúlyozzák, hogy csak próbariasztás) ne essenek pánikba, hiszen nem valós vészhelyzetről van szó. Csütörtökön 9–12 óra között számíthatnak a figyelmeztető üzenetre a nagykárolyiak, július 19-én, pénteken pedig Érszakácsi, Oláhcsaholy és Sződemeter lakosai kapnak értesítést. Július 22-én, hétfőn Egri, Mikola Kökényesd, Halmi, Túrterebes, Sárközújlak, Aranyosmeggyes, Batarcs, Turc, Kisgérce, Avasújváros, Tartolc, Kányaháza, Ráksa, Nagytartna, Komorzán, Szatmárudvari, Kolcs, Apa és Batiz lakosai kapnak figyelmeztető üzenetet, 23-án Tasnádszántó, Érendréd, Mezőterem, Királydaróc, Erdőd, Krasznaterebes, Homoród, Szamosborhíd, Kolcs, Érszakácsi, Ákos és Szopor lakosainak értesítését tesztelik. Július 24-én, szintén 9 és 12 óra között a más megyével határos és az államhatár melletti települések lakosai értesítést kapnak majd, míg 25-én és 26-án, valamint 30-án a megye minden településének lakosai számíthatnak figyelmeztető üzenetre.

A két héten át zajló tesztelés során a megye minden települése sorra kerül, ahogy az az ütemtervben jól látható, lesznek olyanok is, amelyek lakosai többször is kapnak értesítést. Tudni kell azt is, hogy a figyelmeztető SMS-t azoknak küldi ki a rendszer, akik az adott időintervallumban abban a zónában tartózkodnak, ahol a tesztelés zajlik. Akik megkapják az üzenetet, számítsanak arra, hogy amíg el nem olvassák azt, addig nem szűnik meg a rendszer/telefon által kibocsátott hang.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...