Csütörtökön tárgyalják a VSK ügyét
Utoljára módositva: 2019-08-20 13:33:47

Egy nappal a Liga 3 idényrajtja előtt kerül a FRF fellebbviteli bizottságának az asztalára a Szatmárnémeti VSK labdarúgó-egyesületének az ügye. Van remény a divíziós szereplésre.

Változhat a labdarúgó Liga 3 programja egy nappal az idénykezdés előtt, amennyiben igazságos ítélet születik a Szatmárnémeti VSK ügyében.

Mint ismeretes, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) megvonta a szatmáriaktól a harmadik vonalban való szereplést azzal indokkal, hogy későn fizették ki a 20 ezer lej kauciót. Bár a kifizetés még a csoportok összeállítása és versenynaptár összeállítása előtt történt, a FRF hajthatatlan volt. A drákói szigor viszont csak a VSK-ra vonatkozott, ugyanis sok olyan csapat kapott FRF-tagságot és divíziós licencet, akiknek még a nevezési dossziéjuk ma is hiányos. Sőt, a szövetség olyan csapatokkal töltötte fel a hiányos mezőnyt, akik korábban már többször is bizonyították, képtelenek helyt állni a Liga 3-ba, hiszen többször kiestek az idény végén.

Arról is beszámoltunk, hogy az ügy a fellebbviteli bizottság elé került, csak az a gond, hogy kissé későn, augusztus 13-án állt össze a dosszié. Így másnap nem tárgyalta a VSK ügyét a FRF szakbizottsága, csak a holnapi gyűlésen születhet döntés. Igen ám, de kérdés, hogy mely csapatnak adják ki az útját egy nappal a bajnoki rajt előtt? Megbízható források olyan lehetőséget is felvázoltak, hogy a Nagyváradi Luceafărul helyét venné át a szatmári alakulat. A bihariak ugyanis úgy kerültek a harmadik vonalba, hogy a klubot támogató Nicolae Sarcină cserét eszközölt két egyesületével: az Energeticianult felvitte a Liga 2-be, a Luceafărult pedig visszahívta a Liga 3-ba. Sőt, ezután a petrozsényi alakulatot átköltöztette Târgu Jiuba, és két nappal a második vonal idényrajtja előtt átkereszteltette azt Viitorul Pandurii Tg. Jiu névre. Ez a folyamat szabályossága megkérdőjelezhető, viszont a FRF zokszó nélkül rábólintott erre a „sakkozásra”.

Akármelyik csapat helyét veszi át a VSK, a legénység nem biztos, hogy játszani fog ezen a hétvégén. Bár a gárda hétfőn újra kezdte az edzéseket, mégis egy sor adminisztrációs teendő van ahhoz, hogy egy divíziós meccset játszhasson a csapat. Ez a „papírmunka” pedig a néhány napot is eltarthat, ezért vélhetően halasztást kér majd a Szatmárnémeti VSK az első fordulóra.

Ritli Zoltán edző közel két héttel ezelőtt függesztette fel a felkészülést, miután a FRF etikai bizottsága elutasította a klub harmadosztályos nevezését, majd a szövetség a szatmári egyesületet nélkülözve állította össze a Liga 3 csoportjait és a 2019–2020-as versenynaptárt. Viszont a játékoskeret nem szenvedett veszteséget, így Ritli abban a felállásban kezdheti a Liga 3-at, ahogy megkezdték az alapozást július 10-én.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...