Csütörtökön tárgyalják a VSK ügyét
Utoljára módositva: 2019-08-20 13:33:47

Egy nappal a Liga 3 idényrajtja előtt kerül a FRF fellebbviteli bizottságának az asztalára a Szatmárnémeti VSK labdarúgó-egyesületének az ügye. Van remény a divíziós szereplésre.

Változhat a labdarúgó Liga 3 programja egy nappal az idénykezdés előtt, amennyiben igazságos ítélet születik a Szatmárnémeti VSK ügyében.

Mint ismeretes, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) megvonta a szatmáriaktól a harmadik vonalban való szereplést azzal indokkal, hogy későn fizették ki a 20 ezer lej kauciót. Bár a kifizetés még a csoportok összeállítása és versenynaptár összeállítása előtt történt, a FRF hajthatatlan volt. A drákói szigor viszont csak a VSK-ra vonatkozott, ugyanis sok olyan csapat kapott FRF-tagságot és divíziós licencet, akiknek még a nevezési dossziéjuk ma is hiányos. Sőt, a szövetség olyan csapatokkal töltötte fel a hiányos mezőnyt, akik korábban már többször is bizonyították, képtelenek helyt állni a Liga 3-ba, hiszen többször kiestek az idény végén.

Arról is beszámoltunk, hogy az ügy a fellebbviteli bizottság elé került, csak az a gond, hogy kissé későn, augusztus 13-án állt össze a dosszié. Így másnap nem tárgyalta a VSK ügyét a FRF szakbizottsága, csak a holnapi gyűlésen születhet döntés. Igen ám, de kérdés, hogy mely csapatnak adják ki az útját egy nappal a bajnoki rajt előtt? Megbízható források olyan lehetőséget is felvázoltak, hogy a Nagyváradi Luceafărul helyét venné át a szatmári alakulat. A bihariak ugyanis úgy kerültek a harmadik vonalba, hogy a klubot támogató Nicolae Sarcină cserét eszközölt két egyesületével: az Energeticianult felvitte a Liga 2-be, a Luceafărult pedig visszahívta a Liga 3-ba. Sőt, ezután a petrozsényi alakulatot átköltöztette Târgu Jiuba, és két nappal a második vonal idényrajtja előtt átkereszteltette azt Viitorul Pandurii Tg. Jiu névre. Ez a folyamat szabályossága megkérdőjelezhető, viszont a FRF zokszó nélkül rábólintott erre a „sakkozásra”.

Akármelyik csapat helyét veszi át a VSK, a legénység nem biztos, hogy játszani fog ezen a hétvégén. Bár a gárda hétfőn újra kezdte az edzéseket, mégis egy sor adminisztrációs teendő van ahhoz, hogy egy divíziós meccset játszhasson a csapat. Ez a „papírmunka” pedig a néhány napot is eltarthat, ezért vélhetően halasztást kér majd a Szatmárnémeti VSK az első fordulóra.

Ritli Zoltán edző közel két héttel ezelőtt függesztette fel a felkészülést, miután a FRF etikai bizottsága elutasította a klub harmadosztályos nevezését, majd a szövetség a szatmári egyesületet nélkülözve állította össze a Liga 3 csoportjait és a 2019–2020-as versenynaptárt. Viszont a játékoskeret nem szenvedett veszteséget, így Ritli abban a felállásban kezdheti a Liga 3-at, ahogy megkezdték az alapozást július 10-én.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...