Daea szerint annyi traktor van, hogy négyszer körbeérnék az országot
Utoljára módositva: 2019-10-09 20:43:31

Romániában 200 ezer traktor van, ezek sorba állítva négyszer érnék körbe az országot – próbálta érzékeltetni szerdán a bukaresti gazdafórumon Petre Daea mezőgazdasági miniszter a szakágazat 1989 utáni fejlődését.

A tárcavezető ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a mezőgazdasági kutatásban ‘évekig nem tették azt, amit tenni kellett volna’, de azt mondta: az elmúlt két évben behoztak a lemaradásból.

Kifejtette: nagy összegeket fektettek a jégeső-elhárító rendszerbe, amely valóságos “nehéztüzérségként’ működik, és amelynek hiányában idén ‘pusztulás’ lett volna.

Beszédében Daea azt mondta: Románia az Európai Unió (EU) pódiumán áll.

‘Évi hárommillió tonna búzával léptünk be az EU-ba, az utóbbi három esztendőben folyamatosan több mint 10 millió tonna termett. (…). Mindezek a számok arra vezetnek, hogy Románia mezőgazdasági termelése óriásit ugrott előre a csatlakozás óta eltelt években. Románia ma dobogós helyen áll az Európai Unióban’ – hangoztatta Daea.

A 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben elért kiemelkedő mezőgazdasági termelés annak köszönhető, hogy időben kifizettük a területlapú támogatásokat, és uniós, illetve kormányalapokból beruházásokat hajtottunk végre a mezőgazdaságban – fejtette ki nagy tapsot aratva a tárcavezető.

A bukaresti fórumon, amelyen részt vett Viorica Dăncilă kormányfő is, és amelyhez üzenetet intézett Phil Hogan, az Európai Bizottság agrárbiztosa, mintegy tizenegyezer gazda vesz részt az ország egész területéről.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...