Dăncilă: a nyugdíjakat nem késve, hanem a beütemezettnél hamarabb növeltük
Utoljára módositva: 2019-06-18 16:23:51

A nyugdíjakat nem késve, hanem a beütemezettnél hamarabb növelték, és a kormánynak van pénze a nyugdíjak, a bérek és minden szociális juttatás kifizetésére, és ezeket az igérethez híven emelni fogja, jelentette ki kedden a bizalmatlansági indítvány parlamenti vitáján Viorica Dăncilă kormányfő.

‘Egy másik hazugság, amit terjesztenek, és amely megjelenik az indítvány szövegében is, az, hogy a kormány nem tartotta be a 2019 január elsejére kitűzött határidőt a nyugdíjak emelését illetően. Felkérem önöket, hagyjanak fel ezzel a nagy képmutatással! 2017-től kezdődően a beütemezettnél hamarabb növeltük a nyugdíjak. Látom, nehéz ezt megérteniük. Ez normális, hiszen önök voltak azok, akik csökkentették a román állampolgárok jövedelmét, tehát nem tudják megérteni, mi az a növelés. Megemeltük a nyugdíjakat 2017 januárjában, a törvény előírásainak megfelelően. Ugyanabban az évben, júliusban növeltük ezeket másodszor, hamarabb a beütemezettnél, azaz 2018 január elsejénél. Ugyanígy tavaly július elsején ismét növeltük, bár a beütemezés szerint ezt csak 2019. január elsején kellett volna. Az idén szeptemberben esedékes növelés pedig ismét hamarab történik, mint 2020 januárja. Ha azt a beütemezést követtük volna, amit önök emlegetnek, 2019. január elsején a nyugdíjpont értéke 1.045 lej kellett volna legyen, és nem 1.100 lej, mint most’ – mondta a kormányfő a plénum előtt.

Hozzátette, szeptember elsején a nyugdíjpont értéke 15%-kal 1.265 lejre fog nőni, ami 220 lejjel jelent többet, mint amekkora az ellenzék által emlegetett beütemezés szerint lett volna.

‘A következtetés világos tehát: a nyugdíjakat nem késve, hanem a beütemezettnél hamarabb növeltük! És sokkal többel, mint amit a törvény, amelyre hivakoznak, előírányoz’ – mondta Dăncilă.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...