Dăncilă: a nyugdíjakat nem késve, hanem a beütemezettnél hamarabb növeltük
Utoljára módositva: 2019-06-18 16:23:51

A nyugdíjakat nem késve, hanem a beütemezettnél hamarabb növelték, és a kormánynak van pénze a nyugdíjak, a bérek és minden szociális juttatás kifizetésére, és ezeket az igérethez híven emelni fogja, jelentette ki kedden a bizalmatlansági indítvány parlamenti vitáján Viorica Dăncilă kormányfő.

‘Egy másik hazugság, amit terjesztenek, és amely megjelenik az indítvány szövegében is, az, hogy a kormány nem tartotta be a 2019 január elsejére kitűzött határidőt a nyugdíjak emelését illetően. Felkérem önöket, hagyjanak fel ezzel a nagy képmutatással! 2017-től kezdődően a beütemezettnél hamarabb növeltük a nyugdíjak. Látom, nehéz ezt megérteniük. Ez normális, hiszen önök voltak azok, akik csökkentették a román állampolgárok jövedelmét, tehát nem tudják megérteni, mi az a növelés. Megemeltük a nyugdíjakat 2017 januárjában, a törvény előírásainak megfelelően. Ugyanabban az évben, júliusban növeltük ezeket másodszor, hamarabb a beütemezettnél, azaz 2018 január elsejénél. Ugyanígy tavaly július elsején ismét növeltük, bár a beütemezés szerint ezt csak 2019. január elsején kellett volna. Az idén szeptemberben esedékes növelés pedig ismét hamarab történik, mint 2020 januárja. Ha azt a beütemezést követtük volna, amit önök emlegetnek, 2019. január elsején a nyugdíjpont értéke 1.045 lej kellett volna legyen, és nem 1.100 lej, mint most’ – mondta a kormányfő a plénum előtt.

Hozzátette, szeptember elsején a nyugdíjpont értéke 15%-kal 1.265 lejre fog nőni, ami 220 lejjel jelent többet, mint amekkora az ellenzék által emlegetett beütemezés szerint lett volna.

‘A következtetés világos tehát: a nyugdíjakat nem késve, hanem a beütemezettnél hamarabb növeltük! És sokkal többel, mint amit a törvény, amelyre hivakoznak, előírányoz’ – mondta Dăncilă.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...