Dăncilă: ha a CNAS elnöke nem mond le, le fogjuk váltani
Utoljára módositva: 2019-07-21 05:45:58

Ha az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Răzvan Vulcănescu nem mond le önszántából tisztségéről, meneszteni fogják – mondta péntek este Viorica Dăncilă miniszterelnök.

 

“Răzvan Vulcănescunak meg kell értenie, hogy ez nem opcionális, hanem kötelező. Ha ő nem hajlandó lemondani, az egészségügyi miniszterrel le fogjuk váltani, és másvalakit nevezünk ki a helyére. Én nem kérdeztem tőle, hogy le akar-e mondani tisztségéről, azt mondtam, hogy le kell mondania és ezt is fogja tenni” – fogalmazott Viorica Dăncilă egy besztercei sajtótájékoztatón.

 

A miniszterelnök szerint a CNAS jövendőbeli vezetőjének olyan embernek kell lennie, “aki képes válaszolni a rendszer minden kihívására (…), ugyanakkor nagy gonddal választja ki a sajtószóvivőjét”. “Én soha nem fogom elfogadni, hogy valaki sértegesse a román állampolgárokat” – nyomatékosította a kormányfő.

 

A CNAS szóvivője, Daniel Osmanovici úgy fogalmazott szerdán egy rádióinterjúban az informatikai rendszer meghibásodása kapcsán, hogy “az emberek mindenképpen meghalnak, a rendszerrel és a rendszer nélkül is”.

 

Másnap – miután a kormányfő és az egészségügyi miniszter is a lemondását kérte – Răzvan Vulcănescu az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, nem áll szándékában távozni posztjáról.

 

“Pillanatnyila nem számolok a lemondás lehetőségével. Nem érzem magam vétkesnek az informatikai rendszer hibájáért. Vannak bizonyos dolgok, amelyeket folyamatukban kell megvizsgálni, figyelembe kell venni, hogy miért alakult ki ez a helyzet” – mondta akkor Vulcănescu. AGERPRES/(RO – szerző: Oana GHIŢĂ, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...