Dăncilă: ha a CNAS elnöke nem mond le, le fogjuk váltani
Utoljára módositva: 2019-07-21 05:45:58

Ha az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Răzvan Vulcănescu nem mond le önszántából tisztségéről, meneszteni fogják – mondta péntek este Viorica Dăncilă miniszterelnök.

 

“Răzvan Vulcănescunak meg kell értenie, hogy ez nem opcionális, hanem kötelező. Ha ő nem hajlandó lemondani, az egészségügyi miniszterrel le fogjuk váltani, és másvalakit nevezünk ki a helyére. Én nem kérdeztem tőle, hogy le akar-e mondani tisztségéről, azt mondtam, hogy le kell mondania és ezt is fogja tenni” – fogalmazott Viorica Dăncilă egy besztercei sajtótájékoztatón.

 

A miniszterelnök szerint a CNAS jövendőbeli vezetőjének olyan embernek kell lennie, “aki képes válaszolni a rendszer minden kihívására (…), ugyanakkor nagy gonddal választja ki a sajtószóvivőjét”. “Én soha nem fogom elfogadni, hogy valaki sértegesse a román állampolgárokat” – nyomatékosította a kormányfő.

 

A CNAS szóvivője, Daniel Osmanovici úgy fogalmazott szerdán egy rádióinterjúban az informatikai rendszer meghibásodása kapcsán, hogy “az emberek mindenképpen meghalnak, a rendszerrel és a rendszer nélkül is”.

 

Másnap – miután a kormányfő és az egészségügyi miniszter is a lemondását kérte – Răzvan Vulcănescu az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, nem áll szándékában távozni posztjáról.

 

“Pillanatnyila nem számolok a lemondás lehetőségével. Nem érzem magam vétkesnek az informatikai rendszer hibájáért. Vannak bizonyos dolgok, amelyeket folyamatukban kell megvizsgálni, figyelembe kell venni, hogy miért alakult ki ez a helyzet” – mondta akkor Vulcănescu. AGERPRES/(RO – szerző: Oana GHIŢĂ, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...