Dăncilă: Iohannis hozzájárulása a soros elnökséghez nagyon kicsi volt; megbuktatnám
Utoljára módositva: 2019-06-24 14:48:26

Klaus Iohannis államelnök nagyon kevéssel járult hozzá Románia soros elnöki mandátumához az EU Tanácsának az élén, jelentette ki Viorica Dăncilă kormányfő, leszögezve, ebben az ügyben megbuktatná az államelnököt.

Viorica Dăncilă kormányfőt vasárnap este az Antena 3 tv-csatorna műsorában megkérdezték, milyen volt Klaus Iohannis elnök hozzájárulása Románia soros elnöki mandátumához.

‘Nagyon kicsi volt. Megbuktatnám az államelnök urat. Nem volt nagyon jó az együttműködés az államelnök úrral. Meggyőződésem, hogy minden egyes dosszié helyzetéről értesítették, és beszélt ezekről az Európai Tanácsban, azonban nem működtünk együtt egyetlen fontos dosszién sem’ – fejtette ki Dăncilă.

Rámutatott, elvárta volna, hogy az államfő értékelésében elmondja, a kormány kezelte a soros elnökségi mandátumot.

‘Láttam, hogy megdícsérte az Államelnöki Hivatalt, de nem ejtett szót a kormányról. (…) Minden egyes miniszter komolyan dolgozott (…)’ – szögezte le a kormányfő.

Románia brüsszeli képviseletének tagjait is nagy dícséret illeti. Mindenki -európai vezetők, kormányfők – úgy értékelte, hogy a román kormány, és a brüsszeli képviselet nagyon jól kezelte a rotációs elnökséget, mutatott rá.

‘Elvártam volna, hogy az államelnök azt mondja, Románia kormánya jól kezelte az elnökséget, ahelyett, hogy Románia jól kezelte’ – nyomatékosította még a kormányfő.

Azt állította ugyanakkor, hogy megpróbált együttműködni Iohannis elnökkel a Románia számára fontos projektekben, de nem sikerült.

‘Még mindig ügyvivő miniszterelnök-helyettesünk van a stratégiai projekteknél. Amikor elemezni fogjuk a miniszterek tevékenységét, a PSD országos végrehajtó bizottságában el fogjuk dönteni, hogy kormányátalakítást, vagy átszervezést eszközlünk-e’ – mondta még Viorica Dăncilă.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...