×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Dăncilă ismét felkérte a pártokat, hogy csatlakozzanak az általa javasolt, állampolgárok jólétét szolgáló paktumhoz

2019.09.17 - 10:26
Megosztas :
 • Dăncilă ismét felkérte a pártokat, hogy csatlakozzanak az általa javasolt, állampolgárok jólétét szolgáló paktumhoz

  Viorica Dăncilă kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn úgy nyilatkozott: azt akarja, hogy minden politikai párt célul tűzze ki a román állampolgárok jólétét. Ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportja aláírta a románok jólétét célzó országos megállapodást.

   

  Dăncilă a PSD székházában nyilatkozva emlékeztette a sajtó képviselőit, hogy múlt hét végén olyan paktumot ajánlott fel a politikai pártoknak, amely révén írásban vállalják, hogy többé egyetlen párt sem fogja csökkenteni a béreket és nyugdíjakat, hanem tartják magukat a PSD által előirányzott jövedelemnövekedéshez. A kormánypárt elnöke szerint az ellenzék egyetlen kezdeményezése sem szolgálja az utóbbi időben a lakosság érdekeit. 'Én voltam az első, aki aláírtam ezt a megállapodást és továbbküldtem a pártoknak. Üdvözlöm a nemzeti kisebbségek képviselőházi csoportjának döntését, hogy aláírják a paktumot, amely minden román állampolgár jólétét szolgálja, etnikumtól függetlenül' - mondta a miniszterelnök.

   

  Kifejtette, aggodalommal tölti el, hogy a legerősebb jobboldali párt, amelynek 'már vannak előzményei a nyugdíjak és fizetések csökkentése terén', igyekszik elkerülni a megállapodás aláírását, figyelmen kívül hagyva a kormányfői felhívást. 'Mások politikai gesztusnak nevezik ezt a paktumot, és pont az mondja ezt, aki feláldozta saját pártját, lemondott a kormányzásról, hogy mások politikai játszmájában vegyen részt' - fogalmazott Dăncilă.

   

  A miniszterelnök az államfőt is bírálta, aki szerinte 'elolvasta a megállapodást és továbblépett, ahogy öt éven át továbblépett mindenen, ami saját népe fejlődését és jólétét szolgálta volna.'

   

  Viorica Dăncilă ismét felkérte a pártokat, hogy csatlakozzanak az általa javasolt paktumhoz.

  AGERPRES/ (RO - szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

  Cookie