Dăncilă ismét felkérte a pártokat, hogy csatlakozzanak az általa javasolt, állampolgárok jólétét szolgáló paktumhoz
Utoljára módositva: 2019-09-17 10:26:08

Viorica Dăncilă kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn úgy nyilatkozott: azt akarja, hogy minden politikai párt célul tűzze ki a román állampolgárok jólétét. Ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportja aláírta a románok jólétét célzó országos megállapodást.

 

Dăncilă a PSD székházában nyilatkozva emlékeztette a sajtó képviselőit, hogy múlt hét végén olyan paktumot ajánlott fel a politikai pártoknak, amely révén írásban vállalják, hogy többé egyetlen párt sem fogja csökkenteni a béreket és nyugdíjakat, hanem tartják magukat a PSD által előirányzott jövedelemnövekedéshez. A kormánypárt elnöke szerint az ellenzék egyetlen kezdeményezése sem szolgálja az utóbbi időben a lakosság érdekeit. ‘Én voltam az első, aki aláírtam ezt a megállapodást és továbbküldtem a pártoknak. Üdvözlöm a nemzeti kisebbségek képviselőházi csoportjának döntését, hogy aláírják a paktumot, amely minden román állampolgár jólétét szolgálja, etnikumtól függetlenül’ – mondta a miniszterelnök.

 

Kifejtette, aggodalommal tölti el, hogy a legerősebb jobboldali párt, amelynek ‘már vannak előzményei a nyugdíjak és fizetések csökkentése terén’, igyekszik elkerülni a megállapodás aláírását, figyelmen kívül hagyva a kormányfői felhívást. ‘Mások politikai gesztusnak nevezik ezt a paktumot, és pont az mondja ezt, aki feláldozta saját pártját, lemondott a kormányzásról, hogy mások politikai játszmájában vegyen részt’ – fogalmazott Dăncilă.

 

A miniszterelnök az államfőt is bírálta, aki szerinte ‘elolvasta a megállapodást és továbblépett, ahogy öt éven át továbblépett mindenen, ami saját népe fejlődését és jólétét szolgálta volna.’

 

Viorica Dăncilă ismét felkérte a pártokat, hogy csatlakozzanak az általa javasolt paktumhoz.

AGERPRES/ (RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...