Dăncilă ismét felkérte a pártokat, hogy csatlakozzanak az általa javasolt, állampolgárok jólétét szolgáló paktumhoz
Utoljára módositva: 2019-09-17 10:26:08

Viorica Dăncilă kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn úgy nyilatkozott: azt akarja, hogy minden politikai párt célul tűzze ki a román állampolgárok jólétét. Ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportja aláírta a románok jólétét célzó országos megállapodást.

 

Dăncilă a PSD székházában nyilatkozva emlékeztette a sajtó képviselőit, hogy múlt hét végén olyan paktumot ajánlott fel a politikai pártoknak, amely révén írásban vállalják, hogy többé egyetlen párt sem fogja csökkenteni a béreket és nyugdíjakat, hanem tartják magukat a PSD által előirányzott jövedelemnövekedéshez. A kormánypárt elnöke szerint az ellenzék egyetlen kezdeményezése sem szolgálja az utóbbi időben a lakosság érdekeit. ‘Én voltam az első, aki aláírtam ezt a megállapodást és továbbküldtem a pártoknak. Üdvözlöm a nemzeti kisebbségek képviselőházi csoportjának döntését, hogy aláírják a paktumot, amely minden román állampolgár jólétét szolgálja, etnikumtól függetlenül’ – mondta a miniszterelnök.

 

Kifejtette, aggodalommal tölti el, hogy a legerősebb jobboldali párt, amelynek ‘már vannak előzményei a nyugdíjak és fizetések csökkentése terén’, igyekszik elkerülni a megállapodás aláírását, figyelmen kívül hagyva a kormányfői felhívást. ‘Mások politikai gesztusnak nevezik ezt a paktumot, és pont az mondja ezt, aki feláldozta saját pártját, lemondott a kormányzásról, hogy mások politikai játszmájában vegyen részt’ – fogalmazott Dăncilă.

 

A miniszterelnök az államfőt is bírálta, aki szerinte ‘elolvasta a megállapodást és továbblépett, ahogy öt éven át továbblépett mindenen, ami saját népe fejlődését és jólétét szolgálta volna.’

 

Viorica Dăncilă ismét felkérte a pártokat, hogy csatlakozzanak az általa javasolt paktumhoz.

AGERPRES/ (RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...