Dăncilă: Péntektől pályázhatnak a filmproducerek
Utoljára módositva: 2018-10-12 12:30:54

Román, vagy Romániában gyártott filmekre pályázhatnak péntektől a filmproducerek. A filmgyártás támogatására évi 50 millió eurót különít el az állam – közölte Viorica Dăncilă kormányfő.

 

‘Gyakorlatba ültetjük azt a kormányprogramot, amely a filmszínházi szektort támogatja. Már holnaptól (péntekről – szerk. megj.) pályázhatnak a producerek államilag garantált támogatásokra, román vagy Romániában gyártott filmek készítéséhez. Ez Európában a legvonzóbb állami segítségnyújtási rendszer a filmgyártás terén: évi költségvetése 50 millió euró’ – mondta a miniszterelnök.

 

Dăncilă kifejtette, egy filmre 100.000 és 10 millió euró közötti összeget lehet megpályázni, ez nem lehet több, mint a gyártási összköltség 45%-a olyan filmek esetén, amelyek Romániában készülnek és országunkat népszerűsítik, és 35%-a más romániai filmprojektek esetében.

 

A nyertes pályázatokat – az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság honlapján közöltek alapján – egy bizottság választja ki, melynek tagjai: Adrian Titieni színész, Dan Piţa rendező-díszlettervező, Sterian Alexandru operatőr, Stan McCoy, a Motion Picture Association elnöke, Kevin Dillon színész.

AGERPRES/( RO – szerző: Mădălina CERBAN, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...