Dăncilă: Románia továbbra is a fenntartható fejlődésen alapuló európai projekt támogatója
Utoljára módositva: 2019-05-09 14:16:54

Románia továbbra is a konvergencián, kohézión és fenntartható fejlődésen alapuló európai projekt támogatója lesz – hangsúlyozta Európa-napi üzenetében Viorica Dăncilă kormányfő, hozzátéve: Románia egy erős Európai Uniót akar, amelyben minden tagállam azonos elbánásban részesül.

‘Az Európai Unió egy folyamatosan változó projekt, amely arra kényszerít bennünket, hogy lépést tartsunk a jelennel, hogy a jövő ne lepjen meg minket. Románia része ennek a projektnek, és a többi tagállammal együtt felelősek vagyunk azért, hogy milyen Európát hagyunk a következő nemzedékekre. Románia továbbra is támogatni fogja a konvergencián, a kohézión, a szolidaritáson és a fenntartható fejlődésen alapuló európai projektet. Románia továbbra is mélyen elkötelezett az európai értékek mellett, és olyan erős, megkülönböztetéstől mentes Európai Uniót akar, amelyben minden tagállam egyenlő elbánásban részesül, függetlenül területének nagyságától, földrajzi elhelyezkedésétől vagy EU-tagsága elnyerésének dátumától’- mondta a miniszterelnök a kormány által kiadott sajtóközlemény szerint.

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy Romániának az Európai Unió Tanácsának elnökeként sikerült feloldania a vitát az európai jövőre vonatkozó számos fontos kérdésben, és az ország felelős az e hónap végére tervezett európai választások megszervezéséért is.

‘Románia nagy figyelmet fordít arra, hogy sikerrel zárja első mandátumát az Európai Unió Tanácsának élén. A rotációs elnökség által megfogalmazott célok elérése nemcsak Románia sikerét jelentik, hanem az Európai Unió előrelépését is állampolgárai érdekei mentén’- mondta Dăncilă, hozzátéve: ez a nap ‘az újjászületés és a megújulás hihetetlen erejének bizonyítéka’.

‘Ennek a napnak a jelentősége megerősíti közös történelmünk iránti felelősségünket (…), hogy folyamatosan és minden erővel harcoljunk egy szolidáris Romániáért, amely egy koherens Európai Unió tagja, egy békés és virágzó világban. Soká éljen az Európai Unió! Soká éljen az európai Románia! Soká éljenek az európai polgárok!’ – zárul a miniszterelnök üzenete.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...