Dăncilă: szeretném, ha a Pro Romániával és más pártokkal közös blokkot alakítanánk az államfőválasztás megnyerése
Utoljára módositva: 2019-07-25 12:25:55

Viorica Dăncilă miniszterelnök, szociáldemokrata pártelnök a Pro Románia párttal és más, nem parlamenti alakulatokkal szövetkezne az államfőválasztás megnyerése érdekében.

A miniszterelnök a Digi24 televízió szerda esti műsorában cáfolta, hogy meghívta volna a kormányba a Victor Ponta vezette Pro Romániát, de nem tartja kizártnak, hogy ez bekövetkezzen.

 

“Beszéltem Victor Pontával a PSD államfőjelöltjének támogatásáról, arról is, hogy hogyan gondolkodunk a kormányátszervezésről, a kormányzásról, a közeljövőben hozandó intézkedésekről, de nem született döntés a kormányba való belépésükről” – fogalmazott. Hozzátette, nem tartja kizártnak, hogy ez megtörténjen, de még nem egyeztetett kollégáival erről a lehetőségről. “Miután megtárgyaljuk majd ezt az országos végrehajtó bizottságban, meglátjuk, mi a helyes döntés” – nyomatékosította.

 

A PSD államfőjelöltje hozzátette, felveszik a kapcsolatot más, parlamenti képviselettel nem rendelkező pártokkal is – például a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárttal (PNTCD) vagy az Ökologista Párttal -, valamint a szakszervezetekkel, civil szervezetekkel is, hogy közös blokkot alakítsanak a novemberi választás megnyerése érdekében.

 

Viorica Dăncilă ugyanakkor megerősítette, hogy lemond a Szociáldemokrata Párt elnöki tisztségéről, ha nem jut be az államfőválasztás második fordulójába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...