Dăncilă szerint Iohannis sajátosan értelmezi az alkotmánybíróság döntését
Utoljára módositva: 2019-09-19 20:06:12

Viorica Dăncilă miniszterelnök szerint Klaus Iohannis választási érdekeinek megfelelően, saját tetszése szerint értelmezi az alkotmánybíróság szerdai döntését, amelyben a taláros testület kimondta, az államfő alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő azáltal, hogy nem mentett fel tisztségükből bizonyos minisztereket, és nem nevezte ki az ügyvivő tárcavezetőket.

A kormányfő csütörtökön ismét hangoztatta, hogy az elnök visszaélést követ el az ügyvivő miniszterek kinevezésének halogatásával, így próbálva akadályoztatni a kormány tevékenységét.

“Az alkotmány megszegéséhez hozzászokott elnök most szintet lépett: saját tetszése szerint, választási szemszögből átértelmezi az alkotmánybíróság döntését, amely mindenki számára kötelező érvényű. Azt nyilatkozza, hogy az alkotmánybírák szerint a kormányfőnek haladéktalanul bizalmi szavazást kell kérnie a parlamentben, holott a ‘haladéktalan’ kifejezés valójában éppen az ügyvivő miniszterek kinevezésére vonatkozott” – fogalmazott Dăncilă a csütörtöki kormányülés elején.

A kormányfő ismét leszögezte, bizalmi szavazást fog kérni a parlamenttől, ugyanakkor hangsúlyozta, az ügyvivő miniszterek kinevezése ezzel nem függ össze.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...