Dăncilă szerint “szégyenletes”, hogy az államfő ennyi idő elteltével is felemlegeti a caracali tragédiát
Utoljára módositva: 2019-09-05 17:01:00

Viorica Dăncilă miniszterelnök szerint “szégyenletes”, hogy Klaus Iohannis államfő ennyi idő elteltével is felemlegeti a caracali tragédiát, miközben folyamatosan próbálja akadályozni a kormány tevékenységét.

“Erkölcstelen ezt az oly kényes témát, ezt a drámát arra használni fel, hogy előfeltételeket gyártson politikai lépéseihez” – fogalmazott szerda esti nyilatkozatában a kormányfő, aki szerint az elnök kizárólag a kormány kritizálásával van elfoglalva, és közben elfelejti, hogy ő maga is a végrehajtó hatalom része, így a felelősség megoszlik.

Rámutatott, a kormány minden szükséges intézkedést meghozott a caracali tragédia után, azaz megbüntette a felelősöket, sürgősségi rendelettel módosította az 112-es segélyhívó és helyazonosító rendszert, törvénytervezetet készített elő az eltűnt személyek ügyében való közbelépési eljárás módosítására, valamint a szabadságfosztás büntetésének szigorítására. “Az elnök azonban inkább figyelmen kívül hagyja mindezeket és – teljesen elrugaszkodva attól, ami most történik – cinikus módon ismét előhozza ezt a drámát. Önös érdekektől vezérelve, csak azért, hogy legitimálni próbálja saját tehetetlenségét” – tette hozzá.

Sajtónyilatkozatában az ellenzéki alakulatokat is bírálta a miniszterelnök. Azt mondta, a teljes ellenzék azzal van elfoglalva ezekben a napokban, hogy billentse ki egyensúlyából az országot, a törvényhozók ahelyett, hogy tennék a dolgukat, “alkudoznak a voksokkal, és veszekednek a bizalmatlansági indítványon”. “Felkérek valamennyi politikust, akit elhipnotizált a választások tétje, hogy térjen magához. Jusson eszébe, miért lép be minden nap a pártszékházba, a parlamentbe, a Cotroceni-palotába vagy bármely más intézménybe, amelynek része vagy amelyet vezet. Mert azért választották meg őket az állampolgárok, hogy az embereket képviseljék és támogassák, nem pedig saját magukat és saját érdekeiket” – fogalmazott Viorica Dăncilă, ismét hangsúlyozva, a kormány megtesz mindent annak érdekében, hogy megszerezze a támogatást mandátuma kitöltéséhez, a kormányprogram gyakorlatba ültetéséhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...