Dăncilă: új impulzusra, jövőképre és hosszú távú megoldásokra van szükség
Utoljára módositva: 2019-03-21 15:28:52

Az európai projektnek egy új impulzusra, jövőképre és hosszú távú megoldásokra van szüksége, jelentette ki Viorica Dăncilă miniszterelnök csütörtökön, a Brüsszelben szervezett “E!Sharp Live 2019 – What does Europe mean to Europe?” (Mit jelent Európa Európa számára?) konferencia megnyitóján tartott beszédében.

‘Romániának az EU soros elnökeként lehetősége van aktívan részt venni az új jövőkép kialakításában. Az Európa jövőjét taglaló vita jó lehetőség arra, hogy növeljük a befogadás mértékét és az európai kohéziót, hogy minden tagállam jól érezze magát ebben a rendszerben’ – fejtette ki Viorica Dăncilă.

A kohézió elve mellett azonban szükség van a sokféleség elfogadására is annak érdekében, hogy egy harmonikus, homogén és koherens projektet kapjunk. Az Unió kiterjesztésére vonatkozó politika, a vállalt kötelezettségek tiszteletben tartása, az erős transzatlanti szövetség megtartása jelentik Románia szempontjából a központi elemeket egy jobb európai jövő megtervezése érdekében, tette hozzá.

A kormányfő hangsúlyozta, az Európai Unió Tanácsának elnökeként Románia arra törekszik, hogy minél több jogszabálytervezetet véglegesítsen, és a soros elnökség átvétele óta 81 dosszié ügyében sikerült befejezni a tárgyalásokat a többi európai intézménnyel együttműködve. Ezek közül több nagy hatással van az uniós állampolgárok jólétére. Többek között az energetika, az egységes piac, a munkaerőpiac, a bankszektor, informatikai szektor, a kutatás és fejlesztés területén történtek előrelépések, említette meg a miniszterelnök.

Úgy vélte, hogy az elért eredmények tükrében Románia bizonyíthatja, hogy ‘hatékony és minőségi munkát végzett’, amely javára válik a tagországoknak, az uniós állampolgároknak és az üzleti szférának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...