Dăncilă üzenete az idősek világnapján
Utoljára módositva: 2019-10-01 12:24:40

Az idős generáció jelentős mértékben hozzájárult a jelen Romániájának formálásához és az ország jövőjét is döntő módon meghatározza – jelentette ki Viorica Dăncilă miniszterelnök az idősek világnapja alkalmából közzétett üzenetében.

 

“Önök tudnak a legjobban eligazítani bennünket, a helyes útra, az egyensúly, az egység és az erkölcsi értékek tiszteletének útjára terelni. Az elismerés mellett a méltóságteljes, gondtalan élet biztosításával is tartozunk önöknek” – fogalmaz üzenetében a miniszterelnök.

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozza, az általa vezetett kabinet által hozott intézkedések pozitív hatásait már az időskorúak is érezhetik. “A nyugdíjpont értékének többlépcsős emelésével Románia szépkorú állampolgárainak nyugdíja jelenleg átlagban 55 százalékkal nagyobb a három évvel ezelőttihez képest. Míg 2016 végén 885 lejes átlagnyugdíjat jegyeztek, jelenleg ennek összege 1368 lejre tehető. Megtaláltuk a pénzügyi erőforrásokat a nyugdíjemeléshez, és biztosítom önöket, megvannak az alapok ahhoz, hogy ígéreteinknek megfelelően folytassuk az emelést” – nyomatékosítja.

 

Dăncilă kitér üzenetében a kormány azon intézkedéseire is, amelyek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférést célozzák, ugyanakkor bírálja az ellenzéki alakulatokat, amiért nem írták alá a román állampolgárok jólétéért javasolt paktumot.

 

“Az idősek világnapja alkalmából egészséget kívánok mindannyiuknak, és azt, hogy minél több éven át osszák meg velünk tapasztalatukat, bölcsességüket” – zárja üzenetét a miniszterelnök.

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...