Daróctól Gombásig, Mikolán át
Utoljára módositva: 2017-06-28 12:51:19

Újabb, 10 települést érintő út felújítását tervezi a megyei tanács — amely alternatív útvonalat jelent majd a határátkelőkhöz is.

Mondhatnánk azt is: a tövisháti útfelújítás POR-os pályázatának sikerén felbuzdulva gondolta úgy a megyei tanács, hogy egy újabb útfelújítás vissza nem térítendő finanszírozását pályázza meg a Regionális Operatív Programban — persze ez nem így van, hiszen az új projekt ötlete már jó ideje megszületett, és a szükséges dokumentációk is elkészültek, viszont az előző pályázat sikere jó ómen lehet a következő számára, amely a Pusztadaróc–Atya–Nagypeleske–Kispeleske–Szárazberek–Újberek–Mikola–Újegri–Egri–Batizgombás közötti 20,91 kilométeres útszakasz felújítását célozza meg — egyrészt, mert az út állapota ezen a vonalon is sok helyen egy szita lyukasságával vetekszik; másrészt, mert az övezetben lakó közel 18 000 lakos életkörülményeit javítaná, harmadrészt pedig jelentősen tehermentesítené Szatmárnémeti amúgy is túlzsúfolt forgalmát, hiszen például a petei határátkelőhöz tartók nem kell majd beguruljanak a megyeközpontba, mint ahogy a Sárközújlakról Szárazberekre vagy Nagypeleskére rokonlátogatók sem (és elkerülik a kamionok által használt tetvesi letérőt is). „Nem a szatmárnémeti körgyűrű konkurenciája akar lenni ez az útvonal, mint ahogy nem is lesz az, ‘csak’ megpezsdíti az életet ebben az övezetben, ezeken a településeken — és nem mellékesen két határátkelőhöz is elvezet: a peteihez és a most még ideiglenes, ám belátható időn belül állandóvá válóhoz is. És a települések lakói ne idegeskedjenek, nem lesz teherforgalom az útvonalon! A teherforgalom számára ott a már meglévő batizi terelőút és ott lesz a szatmárnémeti körgyűrű” — magyarázta Pataki Csaba tanácselnök. Hozzátéve azt is, hogy a kétsávos út helyenkénti kiépítése s zömében felújítása 57,5 millió lejbe kerül, amiből a megyei tanács 2%-os önrésze 1,15 millió lej lesz, amennyiben sikeresnek ítélik a pályázatot.

 Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...