Daróctól Gombásig, Mikolán át
Utoljára módositva: 2017-06-28 12:51:19

Újabb, 10 települést érintő út felújítását tervezi a megyei tanács — amely alternatív útvonalat jelent majd a határátkelőkhöz is.

Mondhatnánk azt is: a tövisháti útfelújítás POR-os pályázatának sikerén felbuzdulva gondolta úgy a megyei tanács, hogy egy újabb útfelújítás vissza nem térítendő finanszírozását pályázza meg a Regionális Operatív Programban — persze ez nem így van, hiszen az új projekt ötlete már jó ideje megszületett, és a szükséges dokumentációk is elkészültek, viszont az előző pályázat sikere jó ómen lehet a következő számára, amely a Pusztadaróc–Atya–Nagypeleske–Kispeleske–Szárazberek–Újberek–Mikola–Újegri–Egri–Batizgombás közötti 20,91 kilométeres útszakasz felújítását célozza meg — egyrészt, mert az út állapota ezen a vonalon is sok helyen egy szita lyukasságával vetekszik; másrészt, mert az övezetben lakó közel 18 000 lakos életkörülményeit javítaná, harmadrészt pedig jelentősen tehermentesítené Szatmárnémeti amúgy is túlzsúfolt forgalmát, hiszen például a petei határátkelőhöz tartók nem kell majd beguruljanak a megyeközpontba, mint ahogy a Sárközújlakról Szárazberekre vagy Nagypeleskére rokonlátogatók sem (és elkerülik a kamionok által használt tetvesi letérőt is). „Nem a szatmárnémeti körgyűrű konkurenciája akar lenni ez az útvonal, mint ahogy nem is lesz az, ‘csak’ megpezsdíti az életet ebben az övezetben, ezeken a településeken — és nem mellékesen két határátkelőhöz is elvezet: a peteihez és a most még ideiglenes, ám belátható időn belül állandóvá válóhoz is. És a települések lakói ne idegeskedjenek, nem lesz teherforgalom az útvonalon! A teherforgalom számára ott a már meglévő batizi terelőút és ott lesz a szatmárnémeti körgyűrű” — magyarázta Pataki Csaba tanácselnök. Hozzátéve azt is, hogy a kétsávos út helyenkénti kiépítése s zömében felújítása 57,5 millió lejbe kerül, amiből a megyei tanács 2%-os önrésze 1,15 millió lej lesz, amennyiben sikeresnek ítélik a pályázatot.

 Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...