Daróctól Gombásig, Mikolán át
Utoljára módositva: 2017-06-28 12:51:19

Újabb, 10 települést érintő út felújítását tervezi a megyei tanács — amely alternatív útvonalat jelent majd a határátkelőkhöz is.

Mondhatnánk azt is: a tövisháti útfelújítás POR-os pályázatának sikerén felbuzdulva gondolta úgy a megyei tanács, hogy egy újabb útfelújítás vissza nem térítendő finanszírozását pályázza meg a Regionális Operatív Programban — persze ez nem így van, hiszen az új projekt ötlete már jó ideje megszületett, és a szükséges dokumentációk is elkészültek, viszont az előző pályázat sikere jó ómen lehet a következő számára, amely a Pusztadaróc–Atya–Nagypeleske–Kispeleske–Szárazberek–Újberek–Mikola–Újegri–Egri–Batizgombás közötti 20,91 kilométeres útszakasz felújítását célozza meg — egyrészt, mert az út állapota ezen a vonalon is sok helyen egy szita lyukasságával vetekszik; másrészt, mert az övezetben lakó közel 18 000 lakos életkörülményeit javítaná, harmadrészt pedig jelentősen tehermentesítené Szatmárnémeti amúgy is túlzsúfolt forgalmát, hiszen például a petei határátkelőhöz tartók nem kell majd beguruljanak a megyeközpontba, mint ahogy a Sárközújlakról Szárazberekre vagy Nagypeleskére rokonlátogatók sem (és elkerülik a kamionok által használt tetvesi letérőt is). „Nem a szatmárnémeti körgyűrű konkurenciája akar lenni ez az útvonal, mint ahogy nem is lesz az, ‘csak’ megpezsdíti az életet ebben az övezetben, ezeken a településeken — és nem mellékesen két határátkelőhöz is elvezet: a peteihez és a most még ideiglenes, ám belátható időn belül állandóvá válóhoz is. És a települések lakói ne idegeskedjenek, nem lesz teherforgalom az útvonalon! A teherforgalom számára ott a már meglévő batizi terelőút és ott lesz a szatmárnémeti körgyűrű” — magyarázta Pataki Csaba tanácselnök. Hozzátéve azt is, hogy a kétsávos út helyenkénti kiépítése s zömében felújítása 57,5 millió lejbe kerül, amiből a megyei tanács 2%-os önrésze 1,15 millió lej lesz, amennyiben sikeresnek ítélik a pályázatot.

 Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...