Decebal híd: ki a hibás?
Utoljára módositva: 2018-06-12 20:35:39

Hétfőre ígérte a Drum Inserv, hogy hozzákezd az aszfaltozáshoz a szatmárnémeti Decebal híd Burdea sarokra levezető három sávján. Közben megy a tilitoli, hogy ki a hibás a gödrösödő aszfaltért.

Június 18-ra ígérte a Decebal híd felújításának folytatását az erre vonatkozó közbeszerzést 2015-ben elnyert Drum Inserv Kft., tájékoztatta lapunkat a városmenedzser. Maskulik Csaba elmondta, hogy a cég mérnökei úgy számolnak, másfél hónapot fog igénybe venni a Burdea sarki lehajtó három sávjának újraaszfaltozása. Amíg dolgoznak, át lesz alakítva a kereszteződésbe telepített ideiglenes körforgalom, mert a munkavégzés miatt leszűkült helyhez kell adaptálniuk ezt, a taxismegálló felé lesz eltolva jelenlegi helyéhez képest. Ha készen lesz a lehajtó aszfaltozása, véglegesíteni fogják a körforgalmat itt, tájékoztatott a város technikai igazgatója, az eddigi forgalom alatti terhelés idején tapasztaltak alapján javítva annak méretén és elhelyezésén.

A három sáv aszfaltozásának ügye a kisebbik gondja a városvezetésnek és a cégnek, nagyobb problémát vetít előre, hogy egyre-másra keletkeznek gödrök a hídpálya korábban aszfaltozott részein. Ezzel kapcsolatban már a második szakvéleményt kérte ki a városvezetés, a legutóbb elvégzett vizsgálat eredménye szerint nem az aszfalt minőségével van a baj, hanem azzal, hogy nem voltak a megfelelőképpen felmérve a körülmények az aszfaltozás megkezdése előtt. Kolozsvári független szakcég és a szatmári állami építkezési felügyelőség (ISC) emberei egy véleményen vannak az aszfalt minőségével kapcsolatban. A szakértők szerint viszont tervezési hibaként róható fel, hogy aszfaltöntés előtt nem vizsgálták meg elég alaposan a hídpályát alkotó betonlapok minőségét, ami miatt nem derült ki, hogy nincsenek kellőképpen bevasalva, ezért nem áll rajtuk rendesen és gödrösödik folyton az aszfalt. A kivitelező és a tervező között ebben a témában folyik egy jó ideje a „felelősségtilitoli”, egyikük sem hajlandó elismerni, hogy hibázott, és főleg azért nem, mert ezt a hibát kijavítani elég sokba kerülne. A huzavonának a polgármesteri hivatal ugyanolyan szenvedő alanya, mint a hidat használó autósok, szögezte le Maskulik, és hiába a város a felújítási folyamat lebonyolítója, érdemben nem tud beavatkozni. A repedések és a gödrök kijavítása — részmegoldásként — viszont záros határidőn belül meg fog történni, napi rendszerességgel nógatják a céget a munka elvégzésére.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 19.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...