Decebal híd: ki a hibás?
Utoljára módositva: 2018-06-12 20:35:39

Hétfőre ígérte a Drum Inserv, hogy hozzákezd az aszfaltozáshoz a szatmárnémeti Decebal híd Burdea sarokra levezető három sávján. Közben megy a tilitoli, hogy ki a hibás a gödrösödő aszfaltért.

Június 18-ra ígérte a Decebal híd felújításának folytatását az erre vonatkozó közbeszerzést 2015-ben elnyert Drum Inserv Kft., tájékoztatta lapunkat a városmenedzser. Maskulik Csaba elmondta, hogy a cég mérnökei úgy számolnak, másfél hónapot fog igénybe venni a Burdea sarki lehajtó három sávjának újraaszfaltozása. Amíg dolgoznak, át lesz alakítva a kereszteződésbe telepített ideiglenes körforgalom, mert a munkavégzés miatt leszűkült helyhez kell adaptálniuk ezt, a taxismegálló felé lesz eltolva jelenlegi helyéhez képest. Ha készen lesz a lehajtó aszfaltozása, véglegesíteni fogják a körforgalmat itt, tájékoztatott a város technikai igazgatója, az eddigi forgalom alatti terhelés idején tapasztaltak alapján javítva annak méretén és elhelyezésén.

A három sáv aszfaltozásának ügye a kisebbik gondja a városvezetésnek és a cégnek, nagyobb problémát vetít előre, hogy egyre-másra keletkeznek gödrök a hídpálya korábban aszfaltozott részein. Ezzel kapcsolatban már a második szakvéleményt kérte ki a városvezetés, a legutóbb elvégzett vizsgálat eredménye szerint nem az aszfalt minőségével van a baj, hanem azzal, hogy nem voltak a megfelelőképpen felmérve a körülmények az aszfaltozás megkezdése előtt. Kolozsvári független szakcég és a szatmári állami építkezési felügyelőség (ISC) emberei egy véleményen vannak az aszfalt minőségével kapcsolatban. A szakértők szerint viszont tervezési hibaként róható fel, hogy aszfaltöntés előtt nem vizsgálták meg elég alaposan a hídpályát alkotó betonlapok minőségét, ami miatt nem derült ki, hogy nincsenek kellőképpen bevasalva, ezért nem áll rajtuk rendesen és gödrösödik folyton az aszfalt. A kivitelező és a tervező között ebben a témában folyik egy jó ideje a „felelősségtilitoli”, egyikük sem hajlandó elismerni, hogy hibázott, és főleg azért nem, mert ezt a hibát kijavítani elég sokba kerülne. A huzavonának a polgármesteri hivatal ugyanolyan szenvedő alanya, mint a hidat használó autósok, szögezte le Maskulik, és hiába a város a felújítási folyamat lebonyolítója, érdemben nem tud beavatkozni. A repedések és a gödrök kijavítása — részmegoldásként — viszont záros határidőn belül meg fog történni, napi rendszerességgel nógatják a céget a munka elvégzésére.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...