Delight Gourmet Desserts – az első briós-cukrászda Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2014-06-13 15:22:28

Diana Creţ tavaly nyáron még Németországban pár hónap alatt írta meg a vállalkozásához szükséges üzleti tervet, és amikor hazajött, tudta, hogy mit kell tegyen, a hazai, jól ismert bürokrácia útvesztőit pedig kitartóan végigjárta.

– Hihetetlen, Szatmárnémetiben quiche-t lehet fogyasztani? Milyen ínyencségre bukkanhatunk még?

– A fő specialitásunk a külünféle briósok, emellett sajttortákat, tortákat és egyéb tésztákat is készítünk, és természetesen a sonkás és zöldfűszeres quiche, valamint panini is megtalálható. A frissen facsart narancslé mellett kávékülönlegességeket is készítünk. Azok számára, akik életük fontos pillanatait: keresztelő, esküvő, gyerekzsúr, ballagás és egyéb események, szeretnék megédesíteni, a Delight cukrászda Candy Bar szolgáltatását ajánlom, egy különlegesen elrendezett desszertes asztallal.

– Mesélj kicsit a cukrászdáról! Honnan jött az ötlet, a dizájnt ki készítette?

– Egy építész segítségét kértem, de az ötletet én hoztam Németországból, ahol 6 évet éltem, és a kivitelezéssel is sokat foglalkoztam. Ott láttam egy ilyen jellegű cukrászdát, ami nagyon megtetszett, rózsaszín és krémszínek domináltak benne. Tavaly augusztusban jöttem vissza, konkrét tervvel. Tudtam, hogy egy ilyen helyet szeretnék én is létrehozni a szülővárosomban. Augusztus 15-én figyeltem fel erre a helyiségre, október végén írtuk alá a bérleti szerződést, majd 5 kemény hónap következett, és április 1-jén sikerül megnyitnunk.

– A tervezésig sokan mások is eljutottak külföldön, külföldről hazatérve, vagy akár idehaza is. Hogyan sikerült a tervet megvalósítani, és nem csak egy dédelgetett álomként kezelni?

– Nagyon határozott voltam, már az elejétől fogva tudtam, hogy mit szeretnék. Németországban a Metro stratégiai osztályán dolgoztam 4 éven keresztül, majd elhatároztam, hogy hazatérek, és saját vállalkozást indítok. Tavaly nyáron még Németországban pár hónap alatt megírtam az üzleti tervet, és amikor jöttem, tudtam, hogy mit kell tennem. Az egyetlen problémát a bürokrácia okozta, amelyről nem hittem volna, hogy ennyire bonyolulttá tudja tenni az induló vállalkozásokat. Nagyon sokat vártam a különböző engedélyek megszerzésére. Saját tőkét használtam fel, de ha terjeszkedni szeretnénk, akkor lehetséges, hogy pályázni fogok valamilyen állami vagy uniós támogatásért. Egyelőre 24 ülőhely található a Corneliu Coposu sétányon található cukrászdában, hétköznapokon 8.30-tól 21 óráig van nyitva a cukrászda, hétvégén pedig 10.30-tól 21 óráig. A nyárra teraszt is tervezünk a cukrászda elé és hűsítő frappé-különlegességeket is.

– Elsősorban kikben látod a cukrászdád látogatóit? Azért ebben a városban egy eléggé újszerű helynek számít…

– Meglepetésképpen az eddigi forgalom meghaladta az elvárásaimat, amit hiányolok, hogy kevesen ülnek le a cukrászdában, inkább csomagba kérik a tésztákat. Ami a célközönséget illeti, elsősorban a gyerekek. Két óvodával együttműködve a Gyerekek Hete rendezvényünk keretében a kicsik briósdíszítő műhelyben, valamint rajzversenyen mutathatták meg ügyességüket. Mivel ez nagy sikernek örvendett a gyerekek körében, hasonló rendezvényeket tervezünk óvodákkal és gyermekközpontokkal egyaránt. Akikre szintén közönségként számítunk, azok a közelben dolgozó közhivatalnokok, akik reggelizhetnek vagy uzsonnázhatnak egyet nálunk. Ugyanakkor a kisgyermekes édesanyáknak is ajánlom, akik egy cigarettafüst-mentes helyen nyugodtan megpihenhetnek gyermekkel, barátnőkkel.

– Jelen pillanatban elégedett vagy-e a vállalkozással?

– Igen, de természetesen állandó fejlesztés és odafigyelés szükséges egy vállalkozásban, így amit kicsit változtatni szeretnék, az az, hogy a vendégek több időt töltsenek a cukrászdában és több eseményen szeretnénék részt venni, mint Candy Bar.

– Jövőbeli terveid?

– A Delight Gourmet Desserts cukrászdát egy országos franchise-rendszerben látom a jövőben.

 

[ohballada-1]

[ohballada-2]

[ohballada-3]

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...