Deneş: Közös erőfeszítéssel szüntethető meg a tengerek műanyaggal és mikroműanyaggal való szennyezése
Utoljára módositva: 2019-05-21 14:43:25

Közös erőfeszítésekre van szükség európai szinten a tengereknek és óceánoknak a folyók által hozott műanyaggal és mikroműanyaggal való szennyezésének megállítására, és nagyon fontos, hogy a gyártók, az újrahasznosító üzemek, kereskedők, fogyasztók és döntéshozók együttműködjenek ebben az ügyben, jelentette ki Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter a parlament épületében tartott keddi sajtótájékoztatón.

‘Azért választottuk a tengerek műanyag- és mikroműanyag-szennyezettségének ellenőrzés alatt tartását az informális ülés témájául, mivel ezek a hulladékok jelentik századunk nagy kihívását, és a szárazföldről kerülnek be a vizekbe. A megbeszélésen egyetértettünk, hogy közös erőfeszítésekre van szükség európai szinten a tengerek és óceánok szennyezésének megállítására’ – fejtette ki a miniszter. Az ezen a területen zajló kutatások nyomán pedig olyan innovatív intézkedéseket lehet majd hozni, amelyek hosszú távon hozzájárulnak a vizek állapotának általános javulásához, de a szennyezettség ellenőrzés alatt tartásának másik nagyon fontos eleme a közvélemény, az emberek megfelelő tájékoztatása, hogy tudatosítani tudják a veszélyt, hangsúlyozta a miniszter.

Hozzáfűzte, a hulladékmenedzsmentért felelős hatóságoknak és a vizek karbantartásával foglalkozó hatóságoknak együtt kell dolgozniuk annak érdekében, hogy új megoldásokat találjanak, és az intézkedések nyomán a lehető legrövidebb időn belül javuljon a vizek állapota.

A bukaresti parlament épületében zajlik az európai uniós tagállamok környezetvédelmi minisztereinek informális ülése, amelyet a román EU-elnökség égisze alatt szerveznek. Az esemény második napján, kedden Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter, valamint Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter vezette az ülés munkálatait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...