Deneş: Közös erőfeszítéssel szüntethető meg a tengerek műanyaggal és mikroműanyaggal való szennyezése
Utoljára módositva: 2019-05-21 14:43:25

Közös erőfeszítésekre van szükség európai szinten a tengereknek és óceánoknak a folyók által hozott műanyaggal és mikroműanyaggal való szennyezésének megállítására, és nagyon fontos, hogy a gyártók, az újrahasznosító üzemek, kereskedők, fogyasztók és döntéshozók együttműködjenek ebben az ügyben, jelentette ki Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter a parlament épületében tartott keddi sajtótájékoztatón.

‘Azért választottuk a tengerek műanyag- és mikroműanyag-szennyezettségének ellenőrzés alatt tartását az informális ülés témájául, mivel ezek a hulladékok jelentik századunk nagy kihívását, és a szárazföldről kerülnek be a vizekbe. A megbeszélésen egyetértettünk, hogy közös erőfeszítésekre van szükség európai szinten a tengerek és óceánok szennyezésének megállítására’ – fejtette ki a miniszter. Az ezen a területen zajló kutatások nyomán pedig olyan innovatív intézkedéseket lehet majd hozni, amelyek hosszú távon hozzájárulnak a vizek állapotának általános javulásához, de a szennyezettség ellenőrzés alatt tartásának másik nagyon fontos eleme a közvélemény, az emberek megfelelő tájékoztatása, hogy tudatosítani tudják a veszélyt, hangsúlyozta a miniszter.

Hozzáfűzte, a hulladékmenedzsmentért felelős hatóságoknak és a vizek karbantartásával foglalkozó hatóságoknak együtt kell dolgozniuk annak érdekében, hogy új megoldásokat találjanak, és az intézkedések nyomán a lehető legrövidebb időn belül javuljon a vizek állapota.

A bukaresti parlament épületében zajlik az európai uniós tagállamok környezetvédelmi minisztereinek informális ülése, amelyet a román EU-elnökség égisze alatt szerveznek. Az esemény második napján, kedden Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter, valamint Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter vezette az ülés munkálatait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...