Desrochessal várják a visszavágót
Utoljára módositva: 2014-01-17 17:35:21

Amerikai újoncot mutatott be pénteken a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda szakosztálya: a 25 éves. New York-i születésű center, Caila Desroches, hiánypótló az élvonalbeli csapat keretében.

Dorel Coica polgármester és a Szatmárnémeti VSK újonca, Caila Desroches

Megoldódhat a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapat játékoskeretének a hiányossága, amennyiben az új szerzemény beváltja a hozzá fűzött reményeket. A szakosztály vezetői a Nemzeti Liga visszavágóinak megkezdése előtti napon mutatta be az Egyesült Államokból érkező Caila Desroches. A New York-i születésű 25 éves center főiskolai hallgatóként Chicagoban játszott, majd ausztráliai szerződést kapott, az elmúlt másfél idényt pedig Görögországban, a PAOK Szalonikinél töltötte, ahol meccsenként 13,5 pontot dobott és 10,3 lepattanót gyűjtött be, vagyis, majd’ minden bajnokin dupla–duplát teljesített. Ezzel csapata legjobbja volt, viszont a hellén szövetség korlátozásokat vezetett be a klubcsapatokra, akik csak bizonyos számú idegenlégióst foglalkoztathatnak, így Desrochesnek nem volt maradása, így került képbe a VSK-nál. „Régtől ismerem Desrochest, ezért szerettem volna a csapathoz. Nem DVD–felvételekről ítélek meg egy kosarast, őt többször is láttam játék közben. Szerintem hasznára válik majd a csapatnak, mert center poszton nagyok voltak a hiányosságok. Jó mutató vannak ezen a téren, így remélhetően a palánk alatti teljesítményünk is javulni fog” – mondta Éles Péter vezetőedző.

A sajtótájékoztatón jelen volt Dorel Coica polgármester is, aki további támogatásáról biztosította a klubot. Úgy gondolja, jövőre merészebb tervekkel kezdheti a csapat a szezont. Ezt kiegészítve, Florin Mureşan szakosztályvezető azt mondta, hogy Szatmáron született játékosokat szeretnének hazahozni, egyesekkel már tárgyaltak, így van rá esély, hogy nyáron tovább erősödjék a keret. „Szerintem a csapat jól teljesít. Tavaly a költségvetést úgy állítottuk össze, hogy a 7., 8. helyre legyen csapata a VSK-nak. Ennél sokkal jobban állunk, és én hiszem, hogy hamarosan ismét szebb napokat él majd meg az együttes” – vélte az elöljáró.

Szombaton Nagyváraddal

Tehát, a VSK Desrochessal kiegészülve várja a bajnoki visszavágó–idényt. Szombaton 18 órától a Nagyváradi U VSK lesz az ellenfél a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben. Éles úgy gondolja, nem lesz egyszerű feladata a csapatának, de csakis a győzelem az elfogadható eredmény.

„Nagyváradnak egy kényelmetlen, kiszámíthatatlan csapata van, amely bármikor meglepheti ellenfelét. Én mégis úgy gondolom, hogyha 70 százalékos kapacitáson játszunk, akkor is le kell győzzük ellenfelünket” – nyilatkozta a csapat szakvezetője.

Az még kérdőjeles, hogy az amerikai újonc szombaton pályára léphet–e, péntek délig ugyanis nem érkezett meg a „zöldkártya”. Éles ezzel kapcsolatban Éles azt mondta, Desrochesra elsősorban a következő fordulóbeli, brassói találkozón számít, ahol sokkal nehezebb dolga lesz a csapatának. „Nem biztos, hogy pályára léphet a nagyváradiak elleni mérkőzésen. Csak csütörtökön érkezett meg Szatmárnémetibe, edzeni sem volt alkalma. Természetesen, ha megérkezik a »zöldkártya«, akkor lehetőséget kap. Én elsősorban abban bízom, hogy jövő hétvégéig sikerült beilleszkednie és a papírjait is rendezni tudjuk, hogy vihessük magunkkal Brassóba, ahol egy, a mostaninál sokkal nehezebb bajnoki vár ránk” – folytatta Éles.

A bajnokság őszi meccsén egyébként a szatmári együttes 67–55 arányban győzött Nagyváradon, így a mai győzelem papírformának tűnik. Éles csapata a 6. helyről várja az alapszakasz folytatását, míg a bihari ellenfél jelenleg a Nemzeti Liga táblázatának 10. pozícióját foglalja el.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 14. forduló

Szatmárnémeti VSK – Nagyváradi U VSK (18 óra)

Gyulafehérvári CSU – Temesvári Danzio

Marosvásárhelyi Nova Vita – CSM Târgovişte

SCM Craiova – Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC

Aradi ICIM – Kolozsvári U

Rapid – Galaci Phoenix

BCT Alexandria – Brassói Olimpia.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 18:30
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:35
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 23.
Nagy hasznát veszi ma hihetetlen megújulási képességének. Valami véget ér, Ön azonban tudja, hogy ezzel valójában valami új veszi kezdetét.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...