Desrochessal várják a visszavágót
Utoljára módositva: 2014-01-17 17:35:21

Amerikai újoncot mutatott be pénteken a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda szakosztálya: a 25 éves. New York-i születésű center, Caila Desroches, hiánypótló az élvonalbeli csapat keretében.

Dorel Coica polgármester és a Szatmárnémeti VSK újonca, Caila Desroches

Megoldódhat a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapat játékoskeretének a hiányossága, amennyiben az új szerzemény beváltja a hozzá fűzött reményeket. A szakosztály vezetői a Nemzeti Liga visszavágóinak megkezdése előtti napon mutatta be az Egyesült Államokból érkező Caila Desroches. A New York-i születésű 25 éves center főiskolai hallgatóként Chicagoban játszott, majd ausztráliai szerződést kapott, az elmúlt másfél idényt pedig Görögországban, a PAOK Szalonikinél töltötte, ahol meccsenként 13,5 pontot dobott és 10,3 lepattanót gyűjtött be, vagyis, majd’ minden bajnokin dupla–duplát teljesített. Ezzel csapata legjobbja volt, viszont a hellén szövetség korlátozásokat vezetett be a klubcsapatokra, akik csak bizonyos számú idegenlégióst foglalkoztathatnak, így Desrochesnek nem volt maradása, így került képbe a VSK-nál. „Régtől ismerem Desrochest, ezért szerettem volna a csapathoz. Nem DVD–felvételekről ítélek meg egy kosarast, őt többször is láttam játék közben. Szerintem hasznára válik majd a csapatnak, mert center poszton nagyok voltak a hiányosságok. Jó mutató vannak ezen a téren, így remélhetően a palánk alatti teljesítményünk is javulni fog” – mondta Éles Péter vezetőedző.

A sajtótájékoztatón jelen volt Dorel Coica polgármester is, aki további támogatásáról biztosította a klubot. Úgy gondolja, jövőre merészebb tervekkel kezdheti a csapat a szezont. Ezt kiegészítve, Florin Mureşan szakosztályvezető azt mondta, hogy Szatmáron született játékosokat szeretnének hazahozni, egyesekkel már tárgyaltak, így van rá esély, hogy nyáron tovább erősödjék a keret. „Szerintem a csapat jól teljesít. Tavaly a költségvetést úgy állítottuk össze, hogy a 7., 8. helyre legyen csapata a VSK-nak. Ennél sokkal jobban állunk, és én hiszem, hogy hamarosan ismét szebb napokat él majd meg az együttes” – vélte az elöljáró.

Szombaton Nagyváraddal

Tehát, a VSK Desrochessal kiegészülve várja a bajnoki visszavágó–idényt. Szombaton 18 órától a Nagyváradi U VSK lesz az ellenfél a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben. Éles úgy gondolja, nem lesz egyszerű feladata a csapatának, de csakis a győzelem az elfogadható eredmény.

„Nagyváradnak egy kényelmetlen, kiszámíthatatlan csapata van, amely bármikor meglepheti ellenfelét. Én mégis úgy gondolom, hogyha 70 százalékos kapacitáson játszunk, akkor is le kell győzzük ellenfelünket” – nyilatkozta a csapat szakvezetője.

Az még kérdőjeles, hogy az amerikai újonc szombaton pályára léphet–e, péntek délig ugyanis nem érkezett meg a „zöldkártya”. Éles ezzel kapcsolatban Éles azt mondta, Desrochesra elsősorban a következő fordulóbeli, brassói találkozón számít, ahol sokkal nehezebb dolga lesz a csapatának. „Nem biztos, hogy pályára léphet a nagyváradiak elleni mérkőzésen. Csak csütörtökön érkezett meg Szatmárnémetibe, edzeni sem volt alkalma. Természetesen, ha megérkezik a »zöldkártya«, akkor lehetőséget kap. Én elsősorban abban bízom, hogy jövő hétvégéig sikerült beilleszkednie és a papírjait is rendezni tudjuk, hogy vihessük magunkkal Brassóba, ahol egy, a mostaninál sokkal nehezebb bajnoki vár ránk” – folytatta Éles.

A bajnokság őszi meccsén egyébként a szatmári együttes 67–55 arányban győzött Nagyváradon, így a mai győzelem papírformának tűnik. Éles csapata a 6. helyről várja az alapszakasz folytatását, míg a bihari ellenfél jelenleg a Nemzeti Liga táblázatának 10. pozícióját foglalja el.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 14. forduló

Szatmárnémeti VSK – Nagyváradi U VSK (18 óra)

Gyulafehérvári CSU – Temesvári Danzio

Marosvásárhelyi Nova Vita – CSM Târgovişte

SCM Craiova – Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC

Aradi ICIM – Kolozsvári U

Rapid – Galaci Phoenix

BCT Alexandria – Brassói Olimpia.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...