Desrochessal várják a visszavágót
Utoljára módositva: 2014-01-17 17:35:21

Amerikai újoncot mutatott be pénteken a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda szakosztálya: a 25 éves. New York-i születésű center, Caila Desroches, hiánypótló az élvonalbeli csapat keretében.

Dorel Coica polgármester és a Szatmárnémeti VSK újonca, Caila Desroches

Megoldódhat a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapat játékoskeretének a hiányossága, amennyiben az új szerzemény beváltja a hozzá fűzött reményeket. A szakosztály vezetői a Nemzeti Liga visszavágóinak megkezdése előtti napon mutatta be az Egyesült Államokból érkező Caila Desroches. A New York-i születésű 25 éves center főiskolai hallgatóként Chicagoban játszott, majd ausztráliai szerződést kapott, az elmúlt másfél idényt pedig Görögországban, a PAOK Szalonikinél töltötte, ahol meccsenként 13,5 pontot dobott és 10,3 lepattanót gyűjtött be, vagyis, majd’ minden bajnokin dupla–duplát teljesített. Ezzel csapata legjobbja volt, viszont a hellén szövetség korlátozásokat vezetett be a klubcsapatokra, akik csak bizonyos számú idegenlégióst foglalkoztathatnak, így Desrochesnek nem volt maradása, így került képbe a VSK-nál. „Régtől ismerem Desrochest, ezért szerettem volna a csapathoz. Nem DVD–felvételekről ítélek meg egy kosarast, őt többször is láttam játék közben. Szerintem hasznára válik majd a csapatnak, mert center poszton nagyok voltak a hiányosságok. Jó mutató vannak ezen a téren, így remélhetően a palánk alatti teljesítményünk is javulni fog” – mondta Éles Péter vezetőedző.

A sajtótájékoztatón jelen volt Dorel Coica polgármester is, aki további támogatásáról biztosította a klubot. Úgy gondolja, jövőre merészebb tervekkel kezdheti a csapat a szezont. Ezt kiegészítve, Florin Mureşan szakosztályvezető azt mondta, hogy Szatmáron született játékosokat szeretnének hazahozni, egyesekkel már tárgyaltak, így van rá esély, hogy nyáron tovább erősödjék a keret. „Szerintem a csapat jól teljesít. Tavaly a költségvetést úgy állítottuk össze, hogy a 7., 8. helyre legyen csapata a VSK-nak. Ennél sokkal jobban állunk, és én hiszem, hogy hamarosan ismét szebb napokat él majd meg az együttes” – vélte az elöljáró.

Szombaton Nagyváraddal

Tehát, a VSK Desrochessal kiegészülve várja a bajnoki visszavágó–idényt. Szombaton 18 órától a Nagyváradi U VSK lesz az ellenfél a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben. Éles úgy gondolja, nem lesz egyszerű feladata a csapatának, de csakis a győzelem az elfogadható eredmény.

„Nagyváradnak egy kényelmetlen, kiszámíthatatlan csapata van, amely bármikor meglepheti ellenfelét. Én mégis úgy gondolom, hogyha 70 százalékos kapacitáson játszunk, akkor is le kell győzzük ellenfelünket” – nyilatkozta a csapat szakvezetője.

Az még kérdőjeles, hogy az amerikai újonc szombaton pályára léphet–e, péntek délig ugyanis nem érkezett meg a „zöldkártya”. Éles ezzel kapcsolatban Éles azt mondta, Desrochesra elsősorban a következő fordulóbeli, brassói találkozón számít, ahol sokkal nehezebb dolga lesz a csapatának. „Nem biztos, hogy pályára léphet a nagyváradiak elleni mérkőzésen. Csak csütörtökön érkezett meg Szatmárnémetibe, edzeni sem volt alkalma. Természetesen, ha megérkezik a »zöldkártya«, akkor lehetőséget kap. Én elsősorban abban bízom, hogy jövő hétvégéig sikerült beilleszkednie és a papírjait is rendezni tudjuk, hogy vihessük magunkkal Brassóba, ahol egy, a mostaninál sokkal nehezebb bajnoki vár ránk” – folytatta Éles.

A bajnokság őszi meccsén egyébként a szatmári együttes 67–55 arányban győzött Nagyváradon, így a mai győzelem papírformának tűnik. Éles csapata a 6. helyről várja az alapszakasz folytatását, míg a bihari ellenfél jelenleg a Nemzeti Liga táblázatának 10. pozícióját foglalja el.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 14. forduló

Szatmárnémeti VSK – Nagyváradi U VSK (18 óra)

Gyulafehérvári CSU – Temesvári Danzio

Marosvásárhelyi Nova Vita – CSM Târgovişte

SCM Craiova – Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC

Aradi ICIM – Kolozsvári U

Rapid – Galaci Phoenix

BCT Alexandria – Brassói Olimpia.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...