Diaconescu: politikai szenzáció várható
Utoljára módositva: 2014-05-25 23:33:09

A voksok forradalmát hirdette meg tegnap Dan Diaconescu, a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) kettes körzetbeli képviselőjelöltje, aki fél háromkor adta le szavazatát — pótlistán — a Ion Creangă Általános Iskolában kialakított 6-os szavazóházban, miután fényképezkedett egy sort az utcán a járókelőkkel. „Románok, magyarok és cigányok, menjünk el minél nagyobb számban voksolni, szavazzunk mind egyetlen jelöltre, és váltsuk le a 25 éve hatalmon levő politikai osztályt” — mondta el több ízben a sajtó képviselőinek a jelölt. A pártelnök szerint ma, május 25-én este óriási politikai meglepetés várható, mindemellett pedig azt is megtudhatjuk, él-e Elodia. (Dan Diaconescu, a volt OTV bulvárcsatorna tulajdonosa és sztár-műsorvezetője egyebek mellett egy Elodia nevű eltűnt nő utáni éveken át tartó nyomozás, illetve az erről szóló híradások révén vált széles körben ismertté.) „Miért van az, hogy a Szatmárnémetitől alig 7 kilométerre levő Magyarországon háromszor magasabb az életszínvonal, mint nálunk? A szomszéd ország vezetői háromszor rátermettebbek vagy háromszor becsületesebbek?” — tette fel a kérdést Diaconescu, aki szerint ez a helyzet megváltoztatható, és Romániában is emelhető az életszínvonal. Ehhez pedig az kell, hogy a kettes körzetbeli rendkívül fontos időközi képviselőválasztáson a megfelelő emberre szavazzanak a legtöbben. „Az a politikai harc, ami itt megy kicsiben, ugyanaz, mint ami országos szinten nagyban folyik, így ez a választás lehet az első lépés a politikai osztály leváltása felé” — fejtette ki Diaconescu, hozzátéve: azt is lehetőségünk van most megmutatni, hogy a Szociálliberális Szövetség (USL) tulajdonképpen már nem létezik. A jelölt egyébként — a szavazóházi elnök méltatlankodása közepette — a szavazóházban is folytatta a bejáratnál megkezdett szónoklatát, a hosszú beszédek miatt pedig többször is meg kellett mártani a pecsétet, mert megszáradt rajta a tinta egy-egy előadás végére.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...