Diaconescu: politikai szenzáció várható
Utoljára módositva: 2014-05-25 23:33:09

A voksok forradalmát hirdette meg tegnap Dan Diaconescu, a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) kettes körzetbeli képviselőjelöltje, aki fél háromkor adta le szavazatát — pótlistán — a Ion Creangă Általános Iskolában kialakított 6-os szavazóházban, miután fényképezkedett egy sort az utcán a járókelőkkel. „Románok, magyarok és cigányok, menjünk el minél nagyobb számban voksolni, szavazzunk mind egyetlen jelöltre, és váltsuk le a 25 éve hatalmon levő politikai osztályt” — mondta el több ízben a sajtó képviselőinek a jelölt. A pártelnök szerint ma, május 25-én este óriási politikai meglepetés várható, mindemellett pedig azt is megtudhatjuk, él-e Elodia. (Dan Diaconescu, a volt OTV bulvárcsatorna tulajdonosa és sztár-műsorvezetője egyebek mellett egy Elodia nevű eltűnt nő utáni éveken át tartó nyomozás, illetve az erről szóló híradások révén vált széles körben ismertté.) „Miért van az, hogy a Szatmárnémetitől alig 7 kilométerre levő Magyarországon háromszor magasabb az életszínvonal, mint nálunk? A szomszéd ország vezetői háromszor rátermettebbek vagy háromszor becsületesebbek?” — tette fel a kérdést Diaconescu, aki szerint ez a helyzet megváltoztatható, és Romániában is emelhető az életszínvonal. Ehhez pedig az kell, hogy a kettes körzetbeli rendkívül fontos időközi képviselőválasztáson a megfelelő emberre szavazzanak a legtöbben. „Az a politikai harc, ami itt megy kicsiben, ugyanaz, mint ami országos szinten nagyban folyik, így ez a választás lehet az első lépés a politikai osztály leváltása felé” — fejtette ki Diaconescu, hozzátéve: azt is lehetőségünk van most megmutatni, hogy a Szociálliberális Szövetség (USL) tulajdonképpen már nem létezik. A jelölt egyébként — a szavazóházi elnök méltatlankodása közepette — a szavazóházban is folytatta a bejáratnál megkezdett szónoklatát, a hosszú beszédek miatt pedig többször is meg kellett mártani a pecsétet, mert megszáradt rajta a tinta egy-egy előadás végére.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...