Diákok olvastak fel az óvodásoknak
Utoljára módositva: 2018-02-02 17:41:14

Olvassatok együtt, változtassátok meg a világot! — ezzel a jeligével tartották meg több millió ember részvételével szerte a nagyvilágban a Lit World (http://www.litworld.org/) szervezésében az olvasás nemzetközi napját, mégpedig az Együtt olvasunk Romániát (Citim Împreună România – CIR) elnevezéssel.

A Nagykárolyi Városi Könyvtár is részt vett ebben a kezdeményezésben, méghozzá a Nagykárolyi Elméleti Líceum önkéntes diákjaival együttműködve, akik a 3-as számú napköziotthon nagycsoportosainak olvastak fel magyar és román nyelven. A könyveket a Nagykárolyi Városi Könyvtár biztosította a kezdeményezéshez. A felolvasásra február 1-jén, csütörtökön kerítettek sort. A magyar tannyelvű Pillangó csoport tagjai lelkesen, nagy figyelemmel hallgatták, az elméleti líceumból érkezett Incze Vivien, Kind Aliz és Somogyi Henrietta által felolvasott, választott történeteket. A meseolvasás végén Ferenczi Zsuzsánna óvónő és a Pillangók csapat tagjai A hóember című verssel köszönték meg a nagyobbak munkáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...