Diákok olvastak fel az óvodásoknak
Utoljára módositva: 2018-02-02 17:41:14

Olvassatok együtt, változtassátok meg a világot! — ezzel a jeligével tartották meg több millió ember részvételével szerte a nagyvilágban a Lit World (http://www.litworld.org/) szervezésében az olvasás nemzetközi napját, mégpedig az Együtt olvasunk Romániát (Citim Împreună România – CIR) elnevezéssel.

A Nagykárolyi Városi Könyvtár is részt vett ebben a kezdeményezésben, méghozzá a Nagykárolyi Elméleti Líceum önkéntes diákjaival együttműködve, akik a 3-as számú napköziotthon nagycsoportosainak olvastak fel magyar és román nyelven. A könyveket a Nagykárolyi Városi Könyvtár biztosította a kezdeményezéshez. A felolvasásra február 1-jén, csütörtökön kerítettek sort. A magyar tannyelvű Pillangó csoport tagjai lelkesen, nagy figyelemmel hallgatták, az elméleti líceumból érkezett Incze Vivien, Kind Aliz és Somogyi Henrietta által felolvasott, választott történeteket. A meseolvasás végén Ferenczi Zsuzsánna óvónő és a Pillangók csapat tagjai A hóember című verssel köszönték meg a nagyobbak munkáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...