Diákokat és tanárokat jutalmaztak Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2013-12-13 08:55:06

Könnyűzenei programmal elegyített, kellemes programnak bizonyult a tantárgyversenyeken jó eredményt elérő diákok jutalmazása csütörtökön.

 

A Károlyi-kastély volt a helyszíne annak az ünnepi alkalomnak, mely során a nagykárolyi önkormányzat Tanügyi és Egészségügyi Igazgatóságának kezdeményezésére pénzjutalommal díjazta azokat a diákokat és felkészítő tanáraikat, akik a különböző tantárgyversenyeken dobogós helyezést, illetve jó eredményt értek el.

Összesen 19 diákot és 13 felkészítő tanárt jutalmaztak a gálaműsornak is beillő alkalom keretében. Két tanuló — Grebur Kinga és Varga Evelyn — ért el első helyet az országos megmérettetésen, mindketten az Elméleti Líceum diákjai, Szabó Csilla és Lőrincz Tünde tanárnők készítették fel őket. (Második helyezett nem volt, városi szinten sem, amúgy a másodiknak járó oklevélhez 800 lejes pénzjutalom társult volna.) Egy harmadik helyezés volt, amit szintén egy elméletis diák ért el, Akkerman Kinga. Őt Putovits Tünde tanárnő készítette fel.

Az ünnepi eseményen az Elméleti Líceum, a Simion Bărnuţiu Szakközépiskola, a Kalazanci Szent József Gimnázium, a 2-es Számú Vasile Lucaciu Általános Iskola és a 3-as Számú Általános Iskola tanulóit jutalmazták.

Az országos tantárgyversenyeken dicséretben részesülő diákokat fejenként 400 lejjel jutalmaztak, míg a felkészítő tanárok munkáját minden jól szereplő diákjuk után 300 lejjel ismerték el. A műsor két részre volt osztva: az első részben a tantárgyversenyekről helyezéssel hazatérőket és tanáraikat jutalmazták, majd Szűcs József zenetanár, a Kulturális Központ referense által felkészített diákok zenés műsort adtak elő. A produkciót követően a tantárgyversenyeken dicséretben részesülőket jutalmazták.

A pénzjutalom mellett a diákok virágcsokrot, oklevelet vehettek át, majd csoportkép is készült. Amint arról beszámoltunk, hagyományteremtő jelleggel szervezték az eseményt, az igazgatóság tervei szerint Évkönyv is készül majd, melyben méltó helyet kapnak azok a diákok és pedagógusok, akik remek eredményeikkel tovább öregbítik Nagykároly hírnevét.

 

 

Tőtős Tímea

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...