Dicsérjük énekünkkel az Urat!
Utoljára módositva: 2016-09-12 09:46:12

Egyházmegyei kórustalálkozó helyszínéül szolgált tegnap délután a nagykárolyi református templom. Hét kórus vett részt a nem mindennapi rendezvényen.

 

Vasárnap délután került megrendezésre a nagykároly-belvárosi református egyházközség szervezésében az idei egyházmegyei kórustalálkozó. A 15 órától kezdődött rendezvényen Vinczéné Pálfi Judit hirdetett igét, majd a rendezvény házigazdájaként Tukacs József lelkipásztor köszöntötte a jelenlévőket.

Lelkiekben gazdagodva tértek haza az eseményről a résztvevők

Geréb Miklós lelkipásztor, egyházmegyei zenei előadó koordinálta később a rendezvény programját. A kórusok seregszemléjére hét énekkar érkezett, s ők az alábbi sorrendben követték egymást: a belvárosiak kórusa után a szántó-szodorói énekkar lépett fel, majd a kaplonyi és a szaniszlói énekkar következett. Nagy Norbert másodéves teológushallgató orgonajátékát is meghallgathatták a jelenlévők, míg később Bakó Blanka szavalt. A rendezvény második felében a tasnádi kórus következett, majd a szilágypéri és a nagykárolyi-kertvárosi református egyházközség énekkara zárta a sort. A kórusok három-három művet szólaltattak meg, ebből egyik szabadon választott, kettő pedig a Magyar Református Énekeskönyv (1996) valamelyik énekének a feldolgozása vagy szabatos, egyszólamú előadása volt. Egy közösen előadott ének is felcsendült, mégpedig Draskóczy László: Jöjj, élő víz! című műve. Szakmai szempontból Nagy Judit Noémi zenetanár-karnagy és Orosz Otília Valéria egyházkerületi zenei előadó méltatták a kórusokat. A seregszemlén bemutatásra került az „Énekeljetek, zengedezzetek Néki!” című kórusgyűjtemény, amit a szerkesztő, Berkesi Sándor Liszt- és Magyar Örökség díjas karnagy ismertetett. A rendezvény eredményhirdetéssel, majd koszorúzással ért véget.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...