Dicsérjük énekünkkel az Urat!
Utoljára módositva: 2016-09-12 09:46:12

Egyházmegyei kórustalálkozó helyszínéül szolgált tegnap délután a nagykárolyi református templom. Hét kórus vett részt a nem mindennapi rendezvényen.

 

Vasárnap délután került megrendezésre a nagykároly-belvárosi református egyházközség szervezésében az idei egyházmegyei kórustalálkozó. A 15 órától kezdődött rendezvényen Vinczéné Pálfi Judit hirdetett igét, majd a rendezvény házigazdájaként Tukacs József lelkipásztor köszöntötte a jelenlévőket.

Lelkiekben gazdagodva tértek haza az eseményről a résztvevők

Geréb Miklós lelkipásztor, egyházmegyei zenei előadó koordinálta később a rendezvény programját. A kórusok seregszemléjére hét énekkar érkezett, s ők az alábbi sorrendben követték egymást: a belvárosiak kórusa után a szántó-szodorói énekkar lépett fel, majd a kaplonyi és a szaniszlói énekkar következett. Nagy Norbert másodéves teológushallgató orgonajátékát is meghallgathatták a jelenlévők, míg később Bakó Blanka szavalt. A rendezvény második felében a tasnádi kórus következett, majd a szilágypéri és a nagykárolyi-kertvárosi református egyházközség énekkara zárta a sort. A kórusok három-három művet szólaltattak meg, ebből egyik szabadon választott, kettő pedig a Magyar Református Énekeskönyv (1996) valamelyik énekének a feldolgozása vagy szabatos, egyszólamú előadása volt. Egy közösen előadott ének is felcsendült, mégpedig Draskóczy László: Jöjj, élő víz! című műve. Szakmai szempontból Nagy Judit Noémi zenetanár-karnagy és Orosz Otília Valéria egyházkerületi zenei előadó méltatták a kórusokat. A seregszemlén bemutatásra került az „Énekeljetek, zengedezzetek Néki!” című kórusgyűjtemény, amit a szerkesztő, Berkesi Sándor Liszt- és Magyar Örökség díjas karnagy ismertetett. A rendezvény eredményhirdetéssel, majd koszorúzással ért véget.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...