Dicsérjük énekünkkel az Urat!
Utoljára módositva: 2016-09-12 09:46:12

Egyházmegyei kórustalálkozó helyszínéül szolgált tegnap délután a nagykárolyi református templom. Hét kórus vett részt a nem mindennapi rendezvényen.

 

Vasárnap délután került megrendezésre a nagykároly-belvárosi református egyházközség szervezésében az idei egyházmegyei kórustalálkozó. A 15 órától kezdődött rendezvényen Vinczéné Pálfi Judit hirdetett igét, majd a rendezvény házigazdájaként Tukacs József lelkipásztor köszöntötte a jelenlévőket.

Lelkiekben gazdagodva tértek haza az eseményről a résztvevők

Geréb Miklós lelkipásztor, egyházmegyei zenei előadó koordinálta később a rendezvény programját. A kórusok seregszemléjére hét énekkar érkezett, s ők az alábbi sorrendben követték egymást: a belvárosiak kórusa után a szántó-szodorói énekkar lépett fel, majd a kaplonyi és a szaniszlói énekkar következett. Nagy Norbert másodéves teológushallgató orgonajátékát is meghallgathatták a jelenlévők, míg később Bakó Blanka szavalt. A rendezvény második felében a tasnádi kórus következett, majd a szilágypéri és a nagykárolyi-kertvárosi református egyházközség énekkara zárta a sort. A kórusok három-három művet szólaltattak meg, ebből egyik szabadon választott, kettő pedig a Magyar Református Énekeskönyv (1996) valamelyik énekének a feldolgozása vagy szabatos, egyszólamú előadása volt. Egy közösen előadott ének is felcsendült, mégpedig Draskóczy László: Jöjj, élő víz! című műve. Szakmai szempontból Nagy Judit Noémi zenetanár-karnagy és Orosz Otília Valéria egyházkerületi zenei előadó méltatták a kórusokat. A seregszemlén bemutatásra került az „Énekeljetek, zengedezzetek Néki!” című kórusgyűjtemény, amit a szerkesztő, Berkesi Sándor Liszt- és Magyar Örökség díjas karnagy ismertetett. A rendezvény eredményhirdetéssel, majd koszorúzással ért véget.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...