Didergős Irigy Hónaljmirigyek
Utoljára módositva: 2019-12-08 20:12:13

Két forró hangulatú, mozgásra ösztönző koncerttel zárult a nyolcadik MIKulás Nap az új központi rendezvénygödörben, amelynek színpadán a Rollscream és az Irigy Hónaljmirigy pörgette a ritmust.

Töretlen népszerűségnek örvend az immár nyolcadik alkalommal megszervezett MIKulás Nap, nemcsak az apróságok, de a nagyok körében is, hiszen a Nagyszakállú természetesen idén sem hagyta szórakozás nélkül a felnőtteket — pénteken este az új központi rendezvénygödörben két, mozgásra ösztönző koncerttel is megajándékozta őket. A szórakozni, kikapcsolódni vágyó szatmáriak pedig (akiknek becsületére legyen mondva, hogy tényleg csak a legextrémebb időjárási viszonyok zavarják el őket a színpad elől) ismét zsúfoltságig benépesítették a helyszínt, és vidám bulizásukat ez alkalommal sem zavarta a csontig hatoló, csípős hideg, annál is inkább, mivel bőven volt okuk a mozgásra. Előbb a szatmári Rollscream hozta el a legnépszerűbb rock’n'roll és rockabillydalokat, s a kortalanul pörgős, örökzöld ritmusokra életkortól függetlenül sok nézőnek mozdult a lába, aztán a Szatmárban többször is megfordult, közel 30 éves pályafutással rendelkező Irigy Hónaljmiriggyel zakatolt tovább a bulivonat.

A két koncert között az RMDSZ megyei és városi szervezetének elnökei, azaz Pataki Csaba megyei tanácselnök és Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester köszöntötte az egybegyűlt sokadalmat — utóbbi külön megköszönve a City Rádiónak és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek, hogy ismét, sorban már a nyolcadik alkalommal megszervezték a szatmáriak egyik kedvenc és több ezer apróság számára nagy-nagy örömöt jelentő rendezvényét. „Bár olyanok vagyunk, mint két Mikulás, sem énekelni, sem táncolni nem fogunk. Azt kívánom mindenkinek, hogy csak ma este legyen irigye; és ha együtt maradunk, ti, akik a téren vagytok, és mi, akik itt, a színpadon, akkor lesz kilencedik, tizedik meg még sokadik alkalma is ennek a rendezvénynek. Találkozzunk jövőre ugyanitt, ugyanilyen felállásban!” — fogalmazott Pataki Csaba, áldott, békés, örömteljes karácsonyi ünnepeket is kívánva a jelenlévőknek. Ezt követően berobbantak a színpadra a Mirigyek, akik most nemcsak irigyek voltak, de didergősek is, és cidrizésüknek hangot adva érdeklődtek: Szatmárnémetiben nyáron nem szerveznek fesztivált? Merthogy múltkori koncertjükön is ugyanilyen jéghideg levegő fogadta őket — persze az is lehet, hogy a Mikulás-napot kellene nyárra áttenni. Aztán elvetették az ötletet, annál is inkább, mert a levegő jéghidegét gyorsan átmelegítette a forró hangulat és a kezében forró teát vagy forralt bort szorongató, lelkesen bulizó közönség.

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...