Digitális szavazás
Utoljára módositva: 2019-06-11 20:42:59

Vége a kézfelemeléseknek a szatmárnémeti tanácsban, LCD-kijelzőn szavaztak a tegnapi ülésen.

Beszerelték az új szavazógépet a szatmárnémeti tanácsterembe, a tegnapi rendkívüli tanácsülésen az analóg kézfelemeléses módszer helyett már digitálisan adták le voksaikat a testület tagjai. Az új rendszer egy falra szerelt LED-panelen mutatja a jelenlétet és azt, hogy melyik tanácsos hogy szavaz, illetve mindegyikük előtt mikrofon és hangszóró van, így a rendszer jobb minőségben rögzíti a hozzászólásokat, ez alapján könnyebb az ülés utólagos jegyzőkönyvét vezetni. Névre szóló kártyával aktiválja saját szavazógépét mindegyik tanácsos, a panelen másodpercek alatt megjelenik az igen és nem szavazatok aránya, a tartózkodók neve és száma és sok hasonlóan hasznos információ.

Buszvásárlás

A tanácsosok a hibridbusz-beszerzésre és egy megyeközi buszterminál-építésre adták le az első voksukat az új rendszeren, s a kijelző adatai szerint a tanácsosok egy emberként egyetértettek a városfejlesztési tervvel. Ez arról szól, hogy a távolsági buszok számára pályaudvart építhessen a város a Fabricii úti felüljáró alatt, és tizenegy hibrid buszt vásárolhasson a helyi közszállítás számára. Az EU-s projekt teljes költségvetése összesen 37,2 millió lej, mondta el az ülést követően Kereskényi Gábor polgármester, és egy digitális forgalomkezelő rendszer kiépítését is magában foglalja, a sikeres szavazás pedig azt jelenti, hogy a beruházás egy következő fázisba lép, és a dokumentáció leadható az Északnyugati Fejlesztési Régióhoz (ADRNV).

Plusz négymillió lej

A második ügy, amelyben szavaztak a tanácsosok, a város idei költségvetésének módosítása volt. Erre azért volt szükség, mert a megyei tanács átküldte a városnak a helyben végzett munka után befizetett bérjárulékok visszaosztott hányadát, ezt a négymillió lejt kellett beilleszteni az elszámolásba.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...