Digitális szavazás
Utoljára módositva: 2019-06-11 20:42:59

Vége a kézfelemeléseknek a szatmárnémeti tanácsban, LCD-kijelzőn szavaztak a tegnapi ülésen.

Beszerelték az új szavazógépet a szatmárnémeti tanácsterembe, a tegnapi rendkívüli tanácsülésen az analóg kézfelemeléses módszer helyett már digitálisan adták le voksaikat a testület tagjai. Az új rendszer egy falra szerelt LED-panelen mutatja a jelenlétet és azt, hogy melyik tanácsos hogy szavaz, illetve mindegyikük előtt mikrofon és hangszóró van, így a rendszer jobb minőségben rögzíti a hozzászólásokat, ez alapján könnyebb az ülés utólagos jegyzőkönyvét vezetni. Névre szóló kártyával aktiválja saját szavazógépét mindegyik tanácsos, a panelen másodpercek alatt megjelenik az igen és nem szavazatok aránya, a tartózkodók neve és száma és sok hasonlóan hasznos információ.

Buszvásárlás

A tanácsosok a hibridbusz-beszerzésre és egy megyeközi buszterminál-építésre adták le az első voksukat az új rendszeren, s a kijelző adatai szerint a tanácsosok egy emberként egyetértettek a városfejlesztési tervvel. Ez arról szól, hogy a távolsági buszok számára pályaudvart építhessen a város a Fabricii úti felüljáró alatt, és tizenegy hibrid buszt vásárolhasson a helyi közszállítás számára. Az EU-s projekt teljes költségvetése összesen 37,2 millió lej, mondta el az ülést követően Kereskényi Gábor polgármester, és egy digitális forgalomkezelő rendszer kiépítését is magában foglalja, a sikeres szavazás pedig azt jelenti, hogy a beruházás egy következő fázisba lép, és a dokumentáció leadható az Északnyugati Fejlesztési Régióhoz (ADRNV).

Plusz négymillió lej

A második ügy, amelyben szavaztak a tanácsosok, a város idei költségvetésének módosítása volt. Erre azért volt szükség, mert a megyei tanács átküldte a városnak a helyben végzett munka után befizetett bérjárulékok visszaosztott hányadát, ezt a négymillió lejt kellett beilleszteni az elszámolásba.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...