Digitális szavazás
Utoljára módositva: 2019-06-11 20:42:59

Vége a kézfelemeléseknek a szatmárnémeti tanácsban, LCD-kijelzőn szavaztak a tegnapi ülésen.

Beszerelték az új szavazógépet a szatmárnémeti tanácsterembe, a tegnapi rendkívüli tanácsülésen az analóg kézfelemeléses módszer helyett már digitálisan adták le voksaikat a testület tagjai. Az új rendszer egy falra szerelt LED-panelen mutatja a jelenlétet és azt, hogy melyik tanácsos hogy szavaz, illetve mindegyikük előtt mikrofon és hangszóró van, így a rendszer jobb minőségben rögzíti a hozzászólásokat, ez alapján könnyebb az ülés utólagos jegyzőkönyvét vezetni. Névre szóló kártyával aktiválja saját szavazógépét mindegyik tanácsos, a panelen másodpercek alatt megjelenik az igen és nem szavazatok aránya, a tartózkodók neve és száma és sok hasonlóan hasznos információ.

Buszvásárlás

A tanácsosok a hibridbusz-beszerzésre és egy megyeközi buszterminál-építésre adták le az első voksukat az új rendszeren, s a kijelző adatai szerint a tanácsosok egy emberként egyetértettek a városfejlesztési tervvel. Ez arról szól, hogy a távolsági buszok számára pályaudvart építhessen a város a Fabricii úti felüljáró alatt, és tizenegy hibrid buszt vásárolhasson a helyi közszállítás számára. Az EU-s projekt teljes költségvetése összesen 37,2 millió lej, mondta el az ülést követően Kereskényi Gábor polgármester, és egy digitális forgalomkezelő rendszer kiépítését is magában foglalja, a sikeres szavazás pedig azt jelenti, hogy a beruházás egy következő fázisba lép, és a dokumentáció leadható az Északnyugati Fejlesztési Régióhoz (ADRNV).

Plusz négymillió lej

A második ügy, amelyben szavaztak a tanácsosok, a város idei költségvetésének módosítása volt. Erre azért volt szükség, mert a megyei tanács átküldte a városnak a helyben végzett munka után befizetett bérjárulékok visszaosztott hányadát, ezt a négymillió lejt kellett beilleszteni az elszámolásba.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...