Díjat hoz létre a Ferencváros
Utoljára módositva: 2015-05-14 17:25:03

A Nagykároly és térsége hosszú távú kézilabda-koncepció elindítása, illetve a Szatmári Kézilabdabarátok civil egyesület létrehozása is a program része a mai nagykárolyi kézilabda-edzőképzésen.

A „Szatmár–Ferencváros, határon átnyúló kézilabda-projekt” partnerei tavaly írták alá az együttműködési megállapodást

Egy hét leforgása alatt a második nagy kézilabda-eseménynek ad otthont Nagykároly. A „Szatmár–Ferencváros, határon átnyúló kézilabda-projekt” negyedik edzői továbbképzése kezdődik ma 12 órakor a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tornatermében. A szakmai programot a budapesti Ferencváros női kézilabda-szakosztályának szakedzői és vezetői tartják.

A lapunkhoz is eljuttatott program szerint 12.30 órától 50 perces bemutató edzést tartanak, az ezt követő 20 percben pedig szakmai elemzés, konzultáció szerepel a programban. 13.40 órakor lesz a hivatalos megnyitó, a köszöntőket követően pedig 50 perces elméleti képzést tartanak. Ez idő alatt külön konzultáció zajlik majd a részt vevő polgármesterek és a projekt vezetői között, ahol többek között rövid és középtávú sport-, illetve civil projekt-ötletekről, tervek egyeztetéséről lesz szó. 15.40 órakor kezdődik a második ötvenperces bemutató edzés, amelyet újabb szakmai elemzés és konzultáció követ, várhatóan 16.45 óráig.

Ennek az edzőképzési folyamatnak a csúcsrendezvénye egy többnapos budapesti edzői továbbképző tábor lesz — a Ferencváros lesz a vendéglátó —, ahol az egyesület legjobb kézilabdaedzői, szakedzői, sportvezetői tartanak tanfolyamokat” — mondta lapunknak a program moderátora, Kiss Zoltán Sándor, aki egyben a tavaly kezdődött program koordinátora is. Hozzátette, a mai eseményre több mint 30 edzőt és 15 településvezetőt várnak, de ott lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője is, Kozma Péter kormánybiztos, aki egyben a megyei kézilabda-szövetség elnöke is.

Mint arról beszámoltunk, több fontos bejelentés várható ma, többek között a Nagykároly és térsége hosszú távú kézilabda-koncepció elindítása. Ugyanakkor létrehozzák a Szatmári Kézilabdabarátok civil egyesületet, a projekt romániai részének a működtetésére, összefogására. Megvitatják a 2015–2016-os év eseménynaptárát, továbbá szivacskézilabda-bírói képzést indítanak, létrehoznak egy pártolói kört a támogatói források előteremtésére, végül bemutatják a Schlakter márkájú szivacskézilabda-kapuk prototípusát.

Nagykárolyban jelenti be a Ferencváros vezetősége annak a két díjnak a nevét, amelyet jövőre a legtehetségesebb szivacskézilabda-játékosnak, illetve a legtehetségesebb, legjobb edzőnek adnak majd át.

Az elmúlt héten egyébként Nagykárolyban rendezték meg az 5. Mircea Dohan Emléktorna utánpótlás-korosztályú kézilabda-versenyt, amelynek díszvendége volt a kétszeres világbajnok egykori kézilabdázó, a román szövetség korábbi elnöke, Cristian Gaţu, illetve a romániai kézilabda legendás alakja, Lascăr Pană.

A szerző felvétele/Archív

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...