Díjat hoz létre a Ferencváros
Utoljára módositva: 2015-05-14 17:25:03

A Nagykároly és térsége hosszú távú kézilabda-koncepció elindítása, illetve a Szatmári Kézilabdabarátok civil egyesület létrehozása is a program része a mai nagykárolyi kézilabda-edzőképzésen.

A „Szatmár–Ferencváros, határon átnyúló kézilabda-projekt” partnerei tavaly írták alá az együttműködési megállapodást

Egy hét leforgása alatt a második nagy kézilabda-eseménynek ad otthont Nagykároly. A „Szatmár–Ferencváros, határon átnyúló kézilabda-projekt” negyedik edzői továbbképzése kezdődik ma 12 órakor a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum tornatermében. A szakmai programot a budapesti Ferencváros női kézilabda-szakosztályának szakedzői és vezetői tartják.

A lapunkhoz is eljuttatott program szerint 12.30 órától 50 perces bemutató edzést tartanak, az ezt követő 20 percben pedig szakmai elemzés, konzultáció szerepel a programban. 13.40 órakor lesz a hivatalos megnyitó, a köszöntőket követően pedig 50 perces elméleti képzést tartanak. Ez idő alatt külön konzultáció zajlik majd a részt vevő polgármesterek és a projekt vezetői között, ahol többek között rövid és középtávú sport-, illetve civil projekt-ötletekről, tervek egyeztetéséről lesz szó. 15.40 órakor kezdődik a második ötvenperces bemutató edzés, amelyet újabb szakmai elemzés és konzultáció követ, várhatóan 16.45 óráig.

Ennek az edzőképzési folyamatnak a csúcsrendezvénye egy többnapos budapesti edzői továbbképző tábor lesz — a Ferencváros lesz a vendéglátó —, ahol az egyesület legjobb kézilabdaedzői, szakedzői, sportvezetői tartanak tanfolyamokat” — mondta lapunknak a program moderátora, Kiss Zoltán Sándor, aki egyben a tavaly kezdődött program koordinátora is. Hozzátette, a mai eseményre több mint 30 edzőt és 15 településvezetőt várnak, de ott lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője is, Kozma Péter kormánybiztos, aki egyben a megyei kézilabda-szövetség elnöke is.

Mint arról beszámoltunk, több fontos bejelentés várható ma, többek között a Nagykároly és térsége hosszú távú kézilabda-koncepció elindítása. Ugyanakkor létrehozzák a Szatmári Kézilabdabarátok civil egyesületet, a projekt romániai részének a működtetésére, összefogására. Megvitatják a 2015–2016-os év eseménynaptárát, továbbá szivacskézilabda-bírói képzést indítanak, létrehoznak egy pártolói kört a támogatói források előteremtésére, végül bemutatják a Schlakter márkájú szivacskézilabda-kapuk prototípusát.

Nagykárolyban jelenti be a Ferencváros vezetősége annak a két díjnak a nevét, amelyet jövőre a legtehetségesebb szivacskézilabda-játékosnak, illetve a legtehetségesebb, legjobb edzőnek adnak majd át.

Az elmúlt héten egyébként Nagykárolyban rendezték meg az 5. Mircea Dohan Emléktorna utánpótlás-korosztályú kézilabda-versenyt, amelynek díszvendége volt a kétszeres világbajnok egykori kézilabdázó, a román szövetség korábbi elnöke, Cristian Gaţu, illetve a romániai kézilabda legendás alakja, Lascăr Pană.

A szerző felvétele/Archív

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...