Díjat kapott Hatházi András
Utoljára módositva: 2019-01-26 10:11:50

Hatházi András színész, rendező, egyetemi professzor, a Harag György Társulat gyakori vendégművésze Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjban részesült a magyar kultúra napján, a Kolozsváron megrendezett ünnepi díjátadó gálán.

A művészt díjazása alkalmából a társulat művészeti igazgatója, Bessenyei Gedő István méltatta.

„Hatházi Andrást alighanem a gyermeki játékkedv és kimeríthetetlen kíváncsiság kímélte meg az éppen szakmánk legkiválóbbjait fenyegető legnagyobb veszélytől: hogy önmaga szobra legyen, hogy rutinossá váljék, hogy jól bevált pózok és mirelitgesztusok hálójába gabalyodva úgy járjon, mint Borovszky Oszkár bácsi, Harag György példázatában, aki saját papi jelmezére lépve úgy próbált előre haladni, mintha mi sem történt volna, amitől végül térdre kényszerült. Harag így foglalja össze az eset tanulságát jól ismert szuggesztív, játékos szóhasználatával: az ember ne menjen önmagába bele. Ugyanezt tanulhatjuk Hatházi Andrástól is, aki szerepek százaival, publikációk, könyvek, fordítások, rendezések, megérdemelt díjak és kitüntetések, műhelymunkák tucatjaival a háta mögött is tud és mer „nem tudni”, azaz tovább keresni, kérdezni, kutatni, fürkészni, megismerni a megismerhetetlenség örök titkait” — fogalmazott Bessenyei.

Az UNITER- és Jászai-díjas színész a Harag György Társulat Tizenöt próbálkozás a színészetre című előadásának szerzője és szereplője, amely legutóbb január 25-én Nagyváradon, a MAFESZT programjában szerepelt. A Tom Dugdale által rendezett előadás emellett számos színházi fesztiválon, mások mellett az egyik legrangosabb kortárs magyar drámafesztivál, a debreceni Deszka fesztivál műsorában is szerepelt.

A Harag György Társulat munkaközössége ezúton is szívből gratulál a díjazottnak!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...