Díjazta az év legjobb karatékáit az AJK
Utoljára módositva: 2014-12-21 15:04:46

Korosztályonként Laura Pop, Burya Patrick és Kalocsai Zoltán voltak az év legjobb karatékái, őket díjazta péntek késő délután egy pompás gála keretében a Szatmár Megyei Karate Egyesület. Mindhárom sportoló a Szatmárnémeti Samuraiul SK karatékája.

Elegáns környezetben díjazta az év legjobbjait a Szatmár Megyei Karate Egyesület

A Szatmárnémeti Samuraiul SK által korábbról megszokott gálahangulatot hozta át Magos Róbert 6. Danos karatemester arra az évvégi díjkiosztó ünnepségre, amelyet a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK) vezetőjeként rendezett meg péntek késő délután egy elegáns szatmárnémeti étteremben. Vasile Blaga színművész vállalta a konferancié szerepét, aki a karatét, mint életformaként említette. Altfatter Tamás, Szatmár megye alprefektusa elismerte, szeret ehhez hasonló meghívásoknak eleget tenni, hiszen “Jó ilyen sok tehetséges gyerek, sportoló között lenni.” Virgil Dragoş, a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője emlékeztette a jelenlevőket, hogy a karate-mozgalom évtizedes múltra tekint vissza Szatmár megyében és évről évre díjaznak karatékát az évvégi gálájukon. Idén a nem olimpiai sportágak kategóriában az első tíz versenyző a harcművészet képviselője.

Dumitru Fanea (PSD) helyi tanácsos hangsúlyozta, hogy egy sportágat jobban lehet támogatni úgy, ha a klubok egyesületbe vannak csoportosulva. Erre, mintegy válaszként Magos azt mondta: „Tudom, hogy sokkal több tehetséges karatékát díjazhatunk, de a Szatmár Megyei Karate Egyesület csakis azon klubok sportolóit jutalmazhatja évi munkájáért, akik tagjai az egyesületnek. Talán jövőre bővül a tagok száma. Augusztusban öltött jogi személyiséget az AJK, amelynek az a célja, hogy a megye valamennyi karateklubját egy ernyő alá gyűjtse, függetlenül attól, hogy milyen stílust képviselnek vagy, hogy mely szövetségnek a tagjai.” A népszerűsítési munkában segít dr. Kovács Ottó is, az AJK marketing-igazgatója. A pénteki díjkiosztó ünnepségen egyébként jelen volt Nagy Szabolcs (RMDSZ) helyi tanácsos, illetve Roszpapa Csaba, Lázári alpolgármestere is. Utóbbi egyébkét támogatója volt több évvel ezelőtt a helyi önkormányzattal együtt annak a kezdeményezésnek, hogy a Samuraiul SK elsőként nyisson karate–szekciót vidéken.

A díjkiosztó gálán elhangzott, idén rekordszámú érmet hoztak a karatékák a hazai és nemzetközi versenyekről. A Samuraiul SK szatmárnémeti sportolói (edző: Magos Róbert, 6. Dan) huszonhat, a klub lázári szekciójának a karatékái (oktató: Filer Iván, 2. Dan) hat, a Szatmárnémeti Okinawa SK versenyzői (oktató: Nyesti Csaba, 3. Dan) négy, a Szatmárnémeti Energy Kardio Klub sportolói (oktató: Anzik Arnold) pedig két érmet szereztek 2014-ben. Európa–bajnokságokról összesen négy arany–, egy ezüst– és kilenc bronzérem a mérleg, országos bajnokságokról pedig hét arany–, öt ezüst– és három bronzérem a „termés”, és ehhez még hozzáadódik hat arany–, 2 ezüst– és egy bronzérem a magyarországi nemzetközi karate–bajnokságról.

Magos elmondta, idén a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács támogatásával rendezték meg a Szatmári Kupáját, illetve a Samuraiul SK fennállásának huszadik évét is megünnepelték. Ugyanakkor az AJK támogatásával rendezték meg az Okinawa Kupát is, emellett magyarországi mesterek vezetésével tanfolyamok zajlottak Szatmárnémetiben, továbbá partneri kapcsolatok részesültek többek között nyírbátoriakkal, nyírmadaiakkal és mátészalkaiakkal is. Másrészt a megyeszékhely, Lázári, Vetés és Szatmárudvari önkormányzata is díjazott karatékákat az idei eredményeik elismeréseként.

Pénteken az AJK díjazta Filer Ivánt, Nyesti Csabát és Anzik Arnoldot, illetve dr. Kovács Ottót eddigi munkájuk elismeréseként, a Samuraiul SK sportolói és szüleik pedig ajándékcsomaggal köszönték meg mesterük, Magos Róbert fáradozásait.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ÜNNEPSÉGEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

Az AJK által díjazott karatékák

A legjobbak korosztályonként

Gyerekek: Laura Pop (Samuraiul SK).

Kadettek: Burya Patrick (Samuraiul SK).

Juniorok: Kalocsai Zoltán (Samuraiul SK).

Érmes karatékák díjazása: Lemák Hanna, Darius Ardelean (mindkettő Samuraiul SK), Stelian Trif, Vida Ármin (mindkettő a lázári szekció sportolói), Burya Dennis, Alexa Bettina (mindkettő Samuraiul SK), Kovács Attila (Energy Kardio Klub), ifj. Kovács Ottó (Samuraiul SK), Adrian Călin, Szabó Róbert (mindkettő Okinawa SK).

Különdíjak idei teljesítményükért: Ayan Kira, Kovács Máté, Andrei Olosuteanu, Denis Ciorba, Vlad Dragoş, Jozefina Cuigan, Leiti Szabina, Raul Bozîntan, Patrick Circiu, Matei Mihali, Márton Róbert, Ariana Bledea, Magor Róbert Patrick, Gabriel Şarba, Balogh Zsolt, Szabó Patrik.

Kép és szöveg: Pesek Attila

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ÜNNEPSÉGEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dunkirk - Halálpart
Ma, 19:25
A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült végh
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amityville – Az ébredés
Ma, 21:30
1974-ben megmagyarázhatatlan, hatszoros gyilkosság történt az Ocean Avenue 112 alatt. Az elkövetőt elfogták, elítélték, ám számos részlet tisztázatlan maradt. És azóta egyre több a ház körül az érthetetlen jelenség, baleset és halál... Joan viszont boldog. A három gyerekét egyedül nevelő anya (Jennifer Jason Leigh) spórolásból költözik az elhagyott házba: a nagy fia évek óta kómában fekszik, és ez nagyon sokba kerül. De attól kezdve, hogy elhelyezkednek új otthonukba, egyre furcsább dolgokkal ta
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. július 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál rumaroma vagy rum, 1 liter tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ...