Díjazta az év legjobb karatékáit az AJK
Utoljára módositva: 2014-12-21 15:04:46

Korosztályonként Laura Pop, Burya Patrick és Kalocsai Zoltán voltak az év legjobb karatékái, őket díjazta péntek késő délután egy pompás gála keretében a Szatmár Megyei Karate Egyesület. Mindhárom sportoló a Szatmárnémeti Samuraiul SK karatékája.

Elegáns környezetben díjazta az év legjobbjait a Szatmár Megyei Karate Egyesület

A Szatmárnémeti Samuraiul SK által korábbról megszokott gálahangulatot hozta át Magos Róbert 6. Danos karatemester arra az évvégi díjkiosztó ünnepségre, amelyet a Szatmár Megyei Karate Egyesület (AJK) vezetőjeként rendezett meg péntek késő délután egy elegáns szatmárnémeti étteremben. Vasile Blaga színművész vállalta a konferancié szerepét, aki a karatét, mint életformaként említette. Altfatter Tamás, Szatmár megye alprefektusa elismerte, szeret ehhez hasonló meghívásoknak eleget tenni, hiszen “Jó ilyen sok tehetséges gyerek, sportoló között lenni.” Virgil Dragoş, a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője emlékeztette a jelenlevőket, hogy a karate-mozgalom évtizedes múltra tekint vissza Szatmár megyében és évről évre díjaznak karatékát az évvégi gálájukon. Idén a nem olimpiai sportágak kategóriában az első tíz versenyző a harcművészet képviselője.

Dumitru Fanea (PSD) helyi tanácsos hangsúlyozta, hogy egy sportágat jobban lehet támogatni úgy, ha a klubok egyesületbe vannak csoportosulva. Erre, mintegy válaszként Magos azt mondta: „Tudom, hogy sokkal több tehetséges karatékát díjazhatunk, de a Szatmár Megyei Karate Egyesület csakis azon klubok sportolóit jutalmazhatja évi munkájáért, akik tagjai az egyesületnek. Talán jövőre bővül a tagok száma. Augusztusban öltött jogi személyiséget az AJK, amelynek az a célja, hogy a megye valamennyi karateklubját egy ernyő alá gyűjtse, függetlenül attól, hogy milyen stílust képviselnek vagy, hogy mely szövetségnek a tagjai.” A népszerűsítési munkában segít dr. Kovács Ottó is, az AJK marketing-igazgatója. A pénteki díjkiosztó ünnepségen egyébként jelen volt Nagy Szabolcs (RMDSZ) helyi tanácsos, illetve Roszpapa Csaba, Lázári alpolgármestere is. Utóbbi egyébkét támogatója volt több évvel ezelőtt a helyi önkormányzattal együtt annak a kezdeményezésnek, hogy a Samuraiul SK elsőként nyisson karate–szekciót vidéken.

A díjkiosztó gálán elhangzott, idén rekordszámú érmet hoztak a karatékák a hazai és nemzetközi versenyekről. A Samuraiul SK szatmárnémeti sportolói (edző: Magos Róbert, 6. Dan) huszonhat, a klub lázári szekciójának a karatékái (oktató: Filer Iván, 2. Dan) hat, a Szatmárnémeti Okinawa SK versenyzői (oktató: Nyesti Csaba, 3. Dan) négy, a Szatmárnémeti Energy Kardio Klub sportolói (oktató: Anzik Arnold) pedig két érmet szereztek 2014-ben. Európa–bajnokságokról összesen négy arany–, egy ezüst– és kilenc bronzérem a mérleg, országos bajnokságokról pedig hét arany–, öt ezüst– és három bronzérem a „termés”, és ehhez még hozzáadódik hat arany–, 2 ezüst– és egy bronzérem a magyarországi nemzetközi karate–bajnokságról.

Magos elmondta, idén a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács támogatásával rendezték meg a Szatmári Kupáját, illetve a Samuraiul SK fennállásának huszadik évét is megünnepelték. Ugyanakkor az AJK támogatásával rendezték meg az Okinawa Kupát is, emellett magyarországi mesterek vezetésével tanfolyamok zajlottak Szatmárnémetiben, továbbá partneri kapcsolatok részesültek többek között nyírbátoriakkal, nyírmadaiakkal és mátészalkaiakkal is. Másrészt a megyeszékhely, Lázári, Vetés és Szatmárudvari önkormányzata is díjazott karatékákat az idei eredményeik elismeréseként.

Pénteken az AJK díjazta Filer Ivánt, Nyesti Csabát és Anzik Arnoldot, illetve dr. Kovács Ottót eddigi munkájuk elismeréseként, a Samuraiul SK sportolói és szüleik pedig ajándékcsomaggal köszönték meg mesterük, Magos Róbert fáradozásait.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ÜNNEPSÉGEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

Az AJK által díjazott karatékák

A legjobbak korosztályonként

Gyerekek: Laura Pop (Samuraiul SK).

Kadettek: Burya Patrick (Samuraiul SK).

Juniorok: Kalocsai Zoltán (Samuraiul SK).

Érmes karatékák díjazása: Lemák Hanna, Darius Ardelean (mindkettő Samuraiul SK), Stelian Trif, Vida Ármin (mindkettő a lázári szekció sportolói), Burya Dennis, Alexa Bettina (mindkettő Samuraiul SK), Kovács Attila (Energy Kardio Klub), ifj. Kovács Ottó (Samuraiul SK), Adrian Călin, Szabó Róbert (mindkettő Okinawa SK).

Különdíjak idei teljesítményükért: Ayan Kira, Kovács Máté, Andrei Olosuteanu, Denis Ciorba, Vlad Dragoş, Jozefina Cuigan, Leiti Szabina, Raul Bozîntan, Patrick Circiu, Matei Mihali, Márton Róbert, Ariana Bledea, Magor Róbert Patrick, Gabriel Şarba, Balogh Zsolt, Szabó Patrik.

Kép és szöveg: Pesek Attila

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ÜNNEPSÉGEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az elrabol hercegnő
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Bosszúvágy
Ma, 16:40
A chicagói sebészorvos, Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) csak közvetetten ismeri az utcai erőszakot, amit a műtőjébe került számtalan áldozat szenved el. Ám mindez megváltozik, mikor feleségét (Elisabeth Shue) és lányát (Camila Morrone) brutális támadás éri külvárosi otthonukban. Megelégelve a túlterhelt rendőrség tétlenségét, a bosszúvágytól fűtött Paul maga ered az elkövetők nyomába, hogy igazságot szolgáltasson. A megszaporodó önítélkezésekre a média is felfigyel, a lakosság pedig azt találgatj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...