Díjazták a hűséget
Utoljára módositva: 2014-04-16 20:25:44

Orbán Józsefet és feleségét, Erzsébetet otthonukban látogatták meg az elöljárók

A szatmárnémeti önkormányzat ismét díjazta az ötvenedik házassági évfordulót ünneplő párokat. Az aranylakodalmasokat a polgármesteri hivatal házasságkötő termébe várták, ahol Dorel Coica polgármester, valamint Ioan Torja, az anyakönyvi hivatal vezetője köszöntötte őket. Utóbbi elmondta: összesen 30 évfordulós párt találtak a nyilvántartásukban, akik közül 3 egészségügyi problémák miatt nem tudott jelen lenni az ünnepségen. Hozzátette: ezekhez is eljuttatják majd az elismerő oklevelet, valamint az 500 lejes pénzjutalmat. Kifejtette továbbá, hogy az idős párokkal folytatott beszélgetéseiből azt szűrte le, hogy a hosszú házasság titka a tolerancia és a szeretet. Dorel Coica polgármester szintén köszöntötte a megjelenteket, akiknek saját kezűleg adta át a diplomákat. Az elöljáró szerint a jövőben nemcsak az ötvenedik, de a hatvanadik évfordulós párokat is szeretné kitüntetni, ezért hamarosan egy határozattervezetet terjeszt a városi tanács elé jóváhagyás végett. A hivatalos adatok szerint 38 hatvan éve együtt élő idős pár van Szatmárnémetiben. Mint kiderült: az önkormányzati nyilvántartásban rábukkantak egy olyan szatmárnémeti házaspárra is, akik 66 éve vannak együtt. Orbán Józsefhez és feleségéhez, Erzsébethez személyesen látogatott el Dorel Coica polgármester, valamint Radu Roca alpolgármester, hogy felköszöntse őket.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...