Dolgoznak a közutakon Nagykárolyban is
Utoljára módositva: 2014-04-02 10:27:01

Hetek óta dolgoznak a helyi közterületért felelős igazgatóság alkalmazottai azon, hogy a nagykárolyi utakon keletkezett kátyúkat betömjék.

Gyakorlottan tömik a kátyúkat a nagykárolyi főúton, ez a „zsánerjelenet” minden tavasszal megismétlődik

Igazi szélmalomharc ez, azonban idén talán valamivel jobb a helyzet a korábbi évekhez viszonyítva: a rövid tél, a minimális fagy nem tett annyi kárt az aszfaltban. Végleges gyógyír csak egy van: új aszfaltréteget kell húzni a főútra és több nagykárolyi utcára is. Már az is nagy segítség lenne (és újabb kátyúk sem jelennének meg rövid időn belül), ha elkészülne a várva várt elkerülő út, mely kivezeti a teherforgalmat a nagykárolyi utakról. Azonban úgy látszik, pénz sem erre, sem pedig az új aszfaltrétegre sincs.

Rakovszki Ferenc, az önkormányzat technikai irodájának munkatársa lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a kátyúkkal való küzdelem örökös gondja a városvezetésnek. Mint mondta, konkrét számadattal nem tud szolgálni, mennyibe kerül a városnak mindez, hiszen a bevett szokás erre az, hogy megrendelnek egy bizonyos mennyiségű szurkot, azzal dolgoznak, amíg kitart, majd ha fogytán van, de még szükséges, újabb adagot rendelnek.

„Nehéz felmérni, menyi szurokra van szükség a munkavégzéshez, hiszen ez a kátyúk méreteitől függ. A napokban a Petri úton dolgoznak a szakemberek, majd innen a Gh. Lazăr utcára mennek, amely szintén nagyon problémás része Nagykárolynak. Ez az utca korábban szerepelt abban az újraaszfaltozási projektben, mely révén új aszfaltréteg került az Ágoston és Petőfi Sándor utcákra. Azonban a Gh. Lazăr utcában még több közművesítési munkálat is be volt tervezve, s hogy ne kelljen az aszfaltot utólag feltörni, inkább az ideiglenes megoldás, a kátyúzás mellett döntöttünk. Azonban mihelyt végez az Apaserv Rt. a vízhálózat-kiépítési projekttel ezen az utcán, megkezdjük az új aszfaltréteggel történő borítást. További munkálatok várhatóak az Ágoston utcán, ahol járda-felújításra kerül sor, illetve több rossz állapotú mellékutca javítását is elvégezzük. A továbbiakban a nagykárolyi lakónegyedekben végzünk korszerűsítési munkálatokat, a garázsok előtti részeket aszfaltozzuk. A Mihai Viteazul I-es negyedben hamarosan befejeződik a parkolók kialakítása. Egész pontosan 250 új parkolóhelyet alakítottunk ki a városnak ezen a részén” — nyilatkozta Rakovszki.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...