Dolgoznak a közutakon Nagykárolyban is
Utoljára módositva: 2014-04-02 10:27:01

Hetek óta dolgoznak a helyi közterületért felelős igazgatóság alkalmazottai azon, hogy a nagykárolyi utakon keletkezett kátyúkat betömjék.

Gyakorlottan tömik a kátyúkat a nagykárolyi főúton, ez a „zsánerjelenet” minden tavasszal megismétlődik

Igazi szélmalomharc ez, azonban idén talán valamivel jobb a helyzet a korábbi évekhez viszonyítva: a rövid tél, a minimális fagy nem tett annyi kárt az aszfaltban. Végleges gyógyír csak egy van: új aszfaltréteget kell húzni a főútra és több nagykárolyi utcára is. Már az is nagy segítség lenne (és újabb kátyúk sem jelennének meg rövid időn belül), ha elkészülne a várva várt elkerülő út, mely kivezeti a teherforgalmat a nagykárolyi utakról. Azonban úgy látszik, pénz sem erre, sem pedig az új aszfaltrétegre sincs.

Rakovszki Ferenc, az önkormányzat technikai irodájának munkatársa lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a kátyúkkal való küzdelem örökös gondja a városvezetésnek. Mint mondta, konkrét számadattal nem tud szolgálni, mennyibe kerül a városnak mindez, hiszen a bevett szokás erre az, hogy megrendelnek egy bizonyos mennyiségű szurkot, azzal dolgoznak, amíg kitart, majd ha fogytán van, de még szükséges, újabb adagot rendelnek.

„Nehéz felmérni, menyi szurokra van szükség a munkavégzéshez, hiszen ez a kátyúk méreteitől függ. A napokban a Petri úton dolgoznak a szakemberek, majd innen a Gh. Lazăr utcára mennek, amely szintén nagyon problémás része Nagykárolynak. Ez az utca korábban szerepelt abban az újraaszfaltozási projektben, mely révén új aszfaltréteg került az Ágoston és Petőfi Sándor utcákra. Azonban a Gh. Lazăr utcában még több közművesítési munkálat is be volt tervezve, s hogy ne kelljen az aszfaltot utólag feltörni, inkább az ideiglenes megoldás, a kátyúzás mellett döntöttünk. Azonban mihelyt végez az Apaserv Rt. a vízhálózat-kiépítési projekttel ezen az utcán, megkezdjük az új aszfaltréteggel történő borítást. További munkálatok várhatóak az Ágoston utcán, ahol járda-felújításra kerül sor, illetve több rossz állapotú mellékutca javítását is elvégezzük. A továbbiakban a nagykárolyi lakónegyedekben végzünk korszerűsítési munkálatokat, a garázsok előtti részeket aszfaltozzuk. A Mihai Viteazul I-es negyedben hamarosan befejeződik a parkolók kialakítása. Egész pontosan 250 új parkolóhelyet alakítottunk ki a városnak ezen a részén” — nyilatkozta Rakovszki.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...