Dolgoznak a közutakon Nagykárolyban is
Utoljára módositva: 2014-04-02 10:27:01

Hetek óta dolgoznak a helyi közterületért felelős igazgatóság alkalmazottai azon, hogy a nagykárolyi utakon keletkezett kátyúkat betömjék.

Gyakorlottan tömik a kátyúkat a nagykárolyi főúton, ez a „zsánerjelenet” minden tavasszal megismétlődik

Igazi szélmalomharc ez, azonban idén talán valamivel jobb a helyzet a korábbi évekhez viszonyítva: a rövid tél, a minimális fagy nem tett annyi kárt az aszfaltban. Végleges gyógyír csak egy van: új aszfaltréteget kell húzni a főútra és több nagykárolyi utcára is. Már az is nagy segítség lenne (és újabb kátyúk sem jelennének meg rövid időn belül), ha elkészülne a várva várt elkerülő út, mely kivezeti a teherforgalmat a nagykárolyi utakról. Azonban úgy látszik, pénz sem erre, sem pedig az új aszfaltrétegre sincs.

Rakovszki Ferenc, az önkormányzat technikai irodájának munkatársa lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a kátyúkkal való küzdelem örökös gondja a városvezetésnek. Mint mondta, konkrét számadattal nem tud szolgálni, mennyibe kerül a városnak mindez, hiszen a bevett szokás erre az, hogy megrendelnek egy bizonyos mennyiségű szurkot, azzal dolgoznak, amíg kitart, majd ha fogytán van, de még szükséges, újabb adagot rendelnek.

„Nehéz felmérni, menyi szurokra van szükség a munkavégzéshez, hiszen ez a kátyúk méreteitől függ. A napokban a Petri úton dolgoznak a szakemberek, majd innen a Gh. Lazăr utcára mennek, amely szintén nagyon problémás része Nagykárolynak. Ez az utca korábban szerepelt abban az újraaszfaltozási projektben, mely révén új aszfaltréteg került az Ágoston és Petőfi Sándor utcákra. Azonban a Gh. Lazăr utcában még több közművesítési munkálat is be volt tervezve, s hogy ne kelljen az aszfaltot utólag feltörni, inkább az ideiglenes megoldás, a kátyúzás mellett döntöttünk. Azonban mihelyt végez az Apaserv Rt. a vízhálózat-kiépítési projekttel ezen az utcán, megkezdjük az új aszfaltréteggel történő borítást. További munkálatok várhatóak az Ágoston utcán, ahol járda-felújításra kerül sor, illetve több rossz állapotú mellékutca javítását is elvégezzük. A továbbiakban a nagykárolyi lakónegyedekben végzünk korszerűsítési munkálatokat, a garázsok előtti részeket aszfaltozzuk. A Mihai Viteazul I-es negyedben hamarosan befejeződik a parkolók kialakítása. Egész pontosan 250 új parkolóhelyet alakítottunk ki a városnak ezen a részén” — nyilatkozta Rakovszki.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...