Dolgoznak a plázaépítésen
Utoljára módositva: 2018-03-08 11:28:45

Nem zavarja a NEPI-t, hogy telekproblémák miatt már a második bírósági per van folyamatban ellene, nekikezdett előkészíteni a terepet a mallépítéshez a két híd közötti területén.

A felázott talaj miatti kedvezőtlen feltételek ellenére elkezdtek dolgozni a NEPI-Rockcastle ingatlanberuházásán Szatmárnémetiben, pedig nemcsak az időjárás, de az ingatlanmaffia is nehezíti a dolgukat. A nagyváradi fellebbviteli bíróság előtt van egy korábbi eset, amelyikben egy kilencvenes évek végén történt kisajátítás eredményét fordítanák a visszájára a beruházás teljes területének egy 1 hektáros parcella harmadát érintő részének egykori tulajdonosai, nemrég pedig a városrendezési bizonylatról szóló helyi tanácsi határozatot támadták meg a szatmárnémeti ítélőszéken, amelyik ügyben ugyanez a parcella érintett. Semmilyen engedélyt nem vonatott vissza a bíróság egyik esetben sem, és a beruházásra vonatkozó semmilyen hivatalos döntés nincs hatályon kívül helyezve.

„Teljesen nyugodtan beszélek telekspekulánsok szervezkedéséről a NEPI telkén lévő ezen bizonyos parcella esetében, mert kevéssé tartom hihetőnek, hogy egy 84 éves hölgy foglalkozna ilyesmivel, sokkal inkább vélem azt, hogy valakik visszaélnek a hölgy tulajdonjogával, a háta mögött próbálnak maguknak jogtalan versenyelőnyt kovácsolni, és keresztbe tenni a beruházásnak” — nyilatkozta az ügyben tegnap a szatmárnémeti polgármester. A szatmárnémeti bíróság elé vitt új ügyben még nem volt tárgyalás, az időpont kitűzése a napokban várható. Kereskényi Gábor nem tartja esélyesnek, hogy a bíróság felfüggesztené azt a tanácsi határozatot, amelyikben a NEPI-Rockcastle beruházás övezeti városrendezési terve el volt fogadva. Ha netalántán mégis így történne, az nem egy szokványos megoldás lenne, mert tanácsi határozatok felfüggesztésével akkor foglalkozik komolyan a bíróság, ha a prefektusi ellenőrző szűrőn akadnak fenn valami miatt, mutatott rá Kereskényi, ez esetben azonban nem történt ilyen. A polgármester szerint az lenne a normális ügymenet, ha végigvinnék a bírósági eljárást, és a végén döntené el az igazságszolgáltatás, hogy fehér vagy fekete, nem tartja szerencsés dolognak játszadozni egy ekkora értékű beruházással.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...