Dolgoznak a plázaépítésen
Utoljára módositva: 2018-03-08 11:28:45

Nem zavarja a NEPI-t, hogy telekproblémák miatt már a második bírósági per van folyamatban ellene, nekikezdett előkészíteni a terepet a mallépítéshez a két híd közötti területén.

A felázott talaj miatti kedvezőtlen feltételek ellenére elkezdtek dolgozni a NEPI-Rockcastle ingatlanberuházásán Szatmárnémetiben, pedig nemcsak az időjárás, de az ingatlanmaffia is nehezíti a dolgukat. A nagyváradi fellebbviteli bíróság előtt van egy korábbi eset, amelyikben egy kilencvenes évek végén történt kisajátítás eredményét fordítanák a visszájára a beruházás teljes területének egy 1 hektáros parcella harmadát érintő részének egykori tulajdonosai, nemrég pedig a városrendezési bizonylatról szóló helyi tanácsi határozatot támadták meg a szatmárnémeti ítélőszéken, amelyik ügyben ugyanez a parcella érintett. Semmilyen engedélyt nem vonatott vissza a bíróság egyik esetben sem, és a beruházásra vonatkozó semmilyen hivatalos döntés nincs hatályon kívül helyezve.

„Teljesen nyugodtan beszélek telekspekulánsok szervezkedéséről a NEPI telkén lévő ezen bizonyos parcella esetében, mert kevéssé tartom hihetőnek, hogy egy 84 éves hölgy foglalkozna ilyesmivel, sokkal inkább vélem azt, hogy valakik visszaélnek a hölgy tulajdonjogával, a háta mögött próbálnak maguknak jogtalan versenyelőnyt kovácsolni, és keresztbe tenni a beruházásnak” — nyilatkozta az ügyben tegnap a szatmárnémeti polgármester. A szatmárnémeti bíróság elé vitt új ügyben még nem volt tárgyalás, az időpont kitűzése a napokban várható. Kereskényi Gábor nem tartja esélyesnek, hogy a bíróság felfüggesztené azt a tanácsi határozatot, amelyikben a NEPI-Rockcastle beruházás övezeti városrendezési terve el volt fogadva. Ha netalántán mégis így történne, az nem egy szokványos megoldás lenne, mert tanácsi határozatok felfüggesztésével akkor foglalkozik komolyan a bíróság, ha a prefektusi ellenőrző szűrőn akadnak fenn valami miatt, mutatott rá Kereskényi, ez esetben azonban nem történt ilyen. A polgármester szerint az lenne a normális ügymenet, ha végigvinnék a bírósági eljárást, és a végén döntené el az igazságszolgáltatás, hogy fehér vagy fekete, nem tartja szerencsés dolognak játszadozni egy ekkora értékű beruházással.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...