Dolgoznak a vezetékcserén
Utoljára módositva: 2013-10-10 09:02:29

A Kraszna-híd pillérjében elrepedt, immár használhatatlan ivóvíz-vezeték helyettesítésére új vezetékszakaszt fektetnek le a folyó jobb partján, speciális bilincs kerül a csatlakozásra.

 

Tartani tudják a holnapi helyreállítási határidőt a karbantartók

Legkésőbb holnap lesz már vizük a nagykárolyiaknak, tegnap megkezdték az eltört vízvezeték cseréjét a Szatmárnémeti—Nagykároly szakaszon, a Kraszna-hídnál.

— Ugyanazt tapasztaltuk terepen, mint amit számoltunk a tervezőasztalon — foglalta össze a munkálatok megkezdése utáni első tapasztalatait Fógel László, a szatmári vízszolgáltató területi vezetője —, úgyhogy tartani tudjuk a megszabott határidőt.

 

Elérhetetlen a hibás csőszakasz

 

A patak jobb partján lévő hídalapban megrepedt csőhöz sajnos nem tudnak hozzáférni, ezért mintegy húsz méteren át kell hidalni a hídpillérbe gyakorlatilag bebetonozott, ezért hozzá nem férhető hibás vezetékszakaszt, ennek előkészítését kezdték meg tegnap reggel.

Fógel elmondta, a munkálatok legérdekesebb része a fém és az üvegszálas vezetékek egymáshoz való csatlakoztatása lesz, ehhez egy speciális, eddig még sehol nem használt, többrétegű kaucsukkal tömített acélbilincset használnak majd, amihez speciális szerszám kell, amelyik pontosan ötvenkilós erővel rögzíti majd a csővégekhez a bilincset.

 

Napi 40-50 köbméter víz folyt el

 

Az ötven centi átmérőjű több mint húszéves cső egyébként június óta el van törve, az Apaserv elég későn kezdett neki a hiba kijavításának, szerette volna megspórolni a harmincezer lejre rúgó költségeket, hiszen a szakasz amúgy is kicserélésre kerül két éven belül az Apaserv százmillió eurós projektje keretében. Az elképzelések szerint Szatmárnémeti és Nagykároly között, Szamosdob érintésével, huszonkét kilométeres fővezeték kerül kicserélésre. Ehhez záros határidőn belül hozzá is kell kezdeni, hiszen ennek is be kell fejeződnie 2015 végéig, ahogy a nyertes uniós projekt egyéb munkálatainak is.

A Kraszna-híd alatti vezeték repedése miatt a víz június óta áztatja a jobb parti hídlábat, így már az Útügyi Hatóság is figyelmeztette a vízszolgáltatót: a napi 40-50 köbméternyi veszteségnél nagyobb baj is történhet. Ha például az elfolyó víz fellazítaná a hídláb alapját körülvevő talajt, az a híd statikai állapotára is hatással lenne.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...