Dolgoznak az iskola bővítésén
Utoljára módositva: 2019-09-06 12:48:31

Hetekkel ezelőtt vette kezdetét a nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola épületének felújítási, bővítési munkálata. A kivitelezés során megújul az intézmény főépülete, illetve bővül egy új szárnnyal, valamint az iskola tornaterme is teljes körű megújuláson megy keresztül.

Igen sok időt vett igénybe, míg elkezdődött ennek a projektnek a kivitelezése, hiszen Kovács Jenő nagykárolyi polgármester bő egy évvel ezelőtt írta alá a finanszírozási szerződést a kivitelezővel.

„A Vasile Lucaciu Általános Iskola kibővítése egy új épületszárnnyal P+2 (részben), illetve a meglévő, a nagykárolyi Vasile Lucaciu utca 16–18. szám alatti épület modernizálása” elnevezésű projektet a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében finanszírozzák, és a központi költségvetésből 13,22 millió lejt, azaz mintegy 3,1 millió eurót különítettek el erre a célra.

„Jelenleg az iskola főépületének alapzatát erősítik meg a szakemberek. Ez azt jelenti, hogy az első emelethez és a földszinti részhez új betonoszlopokat öntenek, valamint a pincét is megerősítik. Ezzel a munkával párhuzamosan a tornatermünkön is dolgoznak. Itt már lecserélték a tetőszerkezetet, kezdik az öltözők építését, ugyanakkor a sportterem belső részének a felújítása is megtörténik. Be kell látnunk, hogy ez a munkálat kulcsfontosságú volt, hiszen nagyon elavult körülmények között zajlottak a tornaórák. Nagyon örülünk, hogy végre megtörténik ez a felújítás, hiszen egy impozáns iskolaépület a mienk, amelynek megőrzése, az itt tanuló gyermekek számára a megfelelő körülmények biztosítása kötelességünk. Azt is szeretném elmondani, hogy a felújítási munkálatok nem fognak fennakadást okozni a hétfőn kezdődő iskolai évben. Bár vannak olyan osztálytermek, ahol a munkavégzés miatt nem tudunk órákat tartani, az érintett osztályokat más termekbe irányítottuk. Senkinek nem kell attól tartania, hogy a kivitelezés miatt elmaradása lesz” — tájékoztatta lapunkat Tóth Enikő, az intézmény aligazgatónője.

Elmondta továbbá, hogy a tornaterem szomszédságában található óvoda épületén is végeztek korszerűsítési munkálatokat. Itt leginkább a tetőszerkezet cseréje volt indokolt, amit igyekeztek párhuzamosan végezni a tornaterem tetőzetén zajló munkálatokkal. Az óvodaépület tetőcseréje azonban nem a projekt részeként valósult meg, ezt a munkát az önkormányzat büdzséjéből finanszírozták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...