Domracseva történelmet ír a női sílövők versenyében
Utoljára módositva: 2014-02-17 19:13:17

Vasárnap és hétfőn is töröltek versenyszámokat a sűrű köd miatt Szocsiban. A férfi sílövők 15 km-es tömegrajtos versenyét már kétszer halasztották, közben a női versenyben a fehérorosz Domracseva triplázott.

Domracseva Szocsiban harmadik alkalommal is maga mögé utasította az egész mezőnyt

Már a harmadik aranyérmét nyeri a szocsi téli olimpián a fehérorosz Darja Domracseva, aki hétfőn a női sílövők 12,5 km-es tömegrajtos versenyét nyerte meg. A csíkszerdai Tófalvi Éva is rajthoz állt az utolsó szocsi versenyén, és két hibás lövés után a 21. helyre futott be.

Domracseva az ötödik nő az ötkarikás játékok történelemben, aki legalább három aranyat nyert egyéniben egy téli olimpián, ugyanakkor az első, aki ebben a sportágban háromszor állhatott dobogóra egyazon kiíráson.

Hétfőn egyébként sűrű köd szállt Szocsi fölé: bár az elmúlt héten többnyire a 15–19 Celsius fokos melegről szóltak a meteorológiai jelentések, hétfőn 100 százalékos volt a páratartalom és szélcsend volt az olimpiai játékok helyszínén. Ezért törölni kellett a férfi hódeszkások krosszversenyének nyolcaddöntőjét, illetve a férfi sílövők 15 km-es tömegrajtos versenyét is. Utóbbit már másodjára halasztották, ugyanis előzőleg vasárnapra volt tervezve, de a köd miatt va sárnap sem tudták megrendezni.

Mindezek ellenére a versenyzők egyre panaszkodnak a hó állapotára, amelynek minősége a magas hőmérsékleti értékek, vagyis az olvadás miatt romlik. A Nemzeti Sport úgy tudja, a szervezők Svájcból és Bulgáriából rendeltek speciális sókészítményt, amellyel tartósabbá tudják tenni a pályákat. Az egyik külföldi szakember a felháborodásának adott hangot, hogy hasonló helyzetre miért nem voltak felkészülve a szervezők, de a megszólaltatott szakértő szerint a gyors akció is sokat segíthet abban, hogy a hó ellenállóbb legyen az olvadással szemben.

Vasárnap a műkorcsolyázó férfik döntőjét rendezték, és jégre lépett a csíkszeredai Kelemen Zoltán is. A romániai színeket képviselő sportoló rövidprogramja meggyőzte a zsűrit, így bejutott a legjobbak közé, és bemutathatta a kűrjét is. Kelemen végül a 23. helyen zárt, a versenyszámot pedig a japán Hanju Juzuru nyerte meg a kanadai Partick Chan és a kazah Gyenyisz Tyen előtt.

Hétfőn a bobosok páros férfiversenyében álltak rajthoz románok, a Nicolae Istrate, Florin Crăciun kettős pedig a 17. helyen zárt, megelőzve Dél–Korea, Hollandia és Franciaország csapatait. A versenyszámot a négy évvel ezelőtti (vancouveri) bronzérmes oroszok nyerték meg Svájc és az Amerikai Egyesült Államok egységei előtt. Ezzel Oroszország (5 arany–, 7 ezüst– és 5 bronzéremmel) ideglenesen felzárkózott az éremtáblázat második helyére, a németek mögé. Harmadik helyen állnak a hollandok, negyedikek a norvégok és ötödikek a svájciak.

Fotó: sochi2014.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...