Domracseva történelmet ír a női sílövők versenyében
Utoljára módositva: 2014-02-17 19:13:17

Vasárnap és hétfőn is töröltek versenyszámokat a sűrű köd miatt Szocsiban. A férfi sílövők 15 km-es tömegrajtos versenyét már kétszer halasztották, közben a női versenyben a fehérorosz Domracseva triplázott.

Domracseva Szocsiban harmadik alkalommal is maga mögé utasította az egész mezőnyt

Már a harmadik aranyérmét nyeri a szocsi téli olimpián a fehérorosz Darja Domracseva, aki hétfőn a női sílövők 12,5 km-es tömegrajtos versenyét nyerte meg. A csíkszerdai Tófalvi Éva is rajthoz állt az utolsó szocsi versenyén, és két hibás lövés után a 21. helyre futott be.

Domracseva az ötödik nő az ötkarikás játékok történelemben, aki legalább három aranyat nyert egyéniben egy téli olimpián, ugyanakkor az első, aki ebben a sportágban háromszor állhatott dobogóra egyazon kiíráson.

Hétfőn egyébként sűrű köd szállt Szocsi fölé: bár az elmúlt héten többnyire a 15–19 Celsius fokos melegről szóltak a meteorológiai jelentések, hétfőn 100 százalékos volt a páratartalom és szélcsend volt az olimpiai játékok helyszínén. Ezért törölni kellett a férfi hódeszkások krosszversenyének nyolcaddöntőjét, illetve a férfi sílövők 15 km-es tömegrajtos versenyét is. Utóbbit már másodjára halasztották, ugyanis előzőleg vasárnapra volt tervezve, de a köd miatt va sárnap sem tudták megrendezni.

Mindezek ellenére a versenyzők egyre panaszkodnak a hó állapotára, amelynek minősége a magas hőmérsékleti értékek, vagyis az olvadás miatt romlik. A Nemzeti Sport úgy tudja, a szervezők Svájcból és Bulgáriából rendeltek speciális sókészítményt, amellyel tartósabbá tudják tenni a pályákat. Az egyik külföldi szakember a felháborodásának adott hangot, hogy hasonló helyzetre miért nem voltak felkészülve a szervezők, de a megszólaltatott szakértő szerint a gyors akció is sokat segíthet abban, hogy a hó ellenállóbb legyen az olvadással szemben.

Vasárnap a műkorcsolyázó férfik döntőjét rendezték, és jégre lépett a csíkszeredai Kelemen Zoltán is. A romániai színeket képviselő sportoló rövidprogramja meggyőzte a zsűrit, így bejutott a legjobbak közé, és bemutathatta a kűrjét is. Kelemen végül a 23. helyen zárt, a versenyszámot pedig a japán Hanju Juzuru nyerte meg a kanadai Partick Chan és a kazah Gyenyisz Tyen előtt.

Hétfőn a bobosok páros férfiversenyében álltak rajthoz románok, a Nicolae Istrate, Florin Crăciun kettős pedig a 17. helyen zárt, megelőzve Dél–Korea, Hollandia és Franciaország csapatait. A versenyszámot a négy évvel ezelőtti (vancouveri) bronzérmes oroszok nyerték meg Svájc és az Amerikai Egyesült Államok egységei előtt. Ezzel Oroszország (5 arany–, 7 ezüst– és 5 bronzéremmel) ideglenesen felzárkózott az éremtáblázat második helyére, a németek mögé. Harmadik helyen állnak a hollandok, negyedikek a norvégok és ötödikek a svájciak.

Fotó: sochi2014.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...