“Döntetlenre” végződött az MPP választmányában az elnök személyéről tartott bizalmi szavazás
Utoljára módositva: 2019-09-28 08:25:01

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) országos választmányában azonos számú igen és nem szavazatot kapott a Mezei János pártelnök személyéről tartott bizalmi szavazás.

A párt Gyergyószentmiklóson tartott csütörtöki viharos választmányi üléséről a Transindex.ro és a Maszol.ro portál is pénteken számolt be a szembenálló felek közleményei, valamint a közösségi hálón tett állásfoglalásai alapján. A választmányt azért hívták össze, hogy feloldja a pártban az elmúlt hónapokban fellángolt belső feszültségeket.

A választmányi ülésen a pártból múlt héten kizárt Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester is részt vehetett, mert – amint közleményében fogalmazott – az Országos Etikai Bizottság elnökének véleményezése szerint a pártból való kizárása nem volt szabályszerű.

Az ülésen Mezei János újabb kizárásokra – többek között Biró Zsolt volt elnök, jelenlegi parlamenti képviselő kizárására – tett javaslatot. Gálfi közlése szerint a testület tagjai nem kívántak szavazni a kérdésben, többen távoztak is a teremből így a szükséges létszám hiányában az elnök nem tudta napirendre tűzni a néhány érintett tag pártból való kizárását.

Az országos választmány Gálfi javaslatára bizalmi szavazást tartott a pártelnök személyéről, melyen Mezei János is részt vett és szavazott. A 24 jelen lévő választmányi tag közül 12-en megerősítették Mezeit a tisztségében, 12-en pedig megvonták tőle a bizalmat.

Az MPP sajtóiroda által jegyzett pénteki közlemény sikertelen puccskísérletnek nevezte a pénteki választmányi ülésen történteket. A közlemény szerint az alapszabály félreértelmése következtében vehetett részt a tanácskozáson a pártból múlt héten kizárt Gálfi Árpád és Rákossy Botond József volt Hargita megyei elnök. A közlemény szerint a szavazás eredménye egyes választmányi tagok hiányzása miatt sem tükrözi a választmány egészének az álláspontját. A 34 tagú választmányból 24-en voltak jelen.

A közlemény által idézett Mezei János pártelnök “Biró Zsolt bandája” bomlasztó munkájának tulajdonította a történteket. Mezei úgy vélte: “Biró Zsoltot azért váltotta le a párt tagsága tavaly, mert elegük volt, hogy vazallust csinál az MPP-ből”. A párton belüli csendes többség kitart a párt értékrendje mellett, és “nem akar visszatérni a megalkuvás útjára” – idézte a közlemény Mezei Jánost, az MPP elnökét.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...