Dorel Háry
Utoljára módositva: 2014-01-31 09:48:20

A szatmári közigazgatás Háry Jánosa lesz lassan Dorel Coica polgármester, annyira túlzásba viszi a féligazságokon alapuló, lódítással felérő nyilatkozat-tételeket. Az ilyesmi egy nagyabonyi obsitoshoz és egy felelőtlen politikushoz talán illik, de egy olyan város felelős polgármesteréhez, mint amilyen Szatmárnémeti, már nem. A BBTE és a polgármesteri hivatal költözése körüli kijelentések során bújt ki a szög a zsákból: Coica mindenből csak annyit mond el, amennyit érdekei megkívánnak, még akkor is, ha az az általa tálalt formában már nem egészen igaz. Merthogy ő bizony levelet kapott a Babeş-Bolyai rektorától, amelyikben a rektor beleegyezik, hogy az egyetem az ötös iskola épületébe költözzön. A levélben azonban az is benne volt, hogy abban az esetben kerülhet erre sor, ha az új ingatlan rendbehozatalára kilencszázezer lejt költ a város, illetve ha ezt az összeget az idei költségvetésben kimondottan erre a célra el is különíti.

Ilyenszerű ferdítés van abban is, miszerint a megyei tanács nyomására kerekedik vándorútra a városháza. A teljes igazság az, hogy két irodára lett volna szüksége a megyének abban az esetben, ha január elsejétől megtörténik a központi irányítástól való függetlenedése egyes intézményeknek, és ezek megyei irányítás alá kerülnek. Ráadásul az erről szóló egyezség még az előző városvezetés ideje alatt történt, és érdekes módon akkor senkinek nem jutott eszébe emiatt venni a cókmókot és az egész intézmény elköltöztetésén gondolkodni.

Szóval két politikus (Coica és Ştef) kakaskodása miatt kell egy egyetem torkán lenyomkodni a költözködés szándékát, politikai perpatvar miatt kell új épületbe vinni a város legfőbb közigazgatási intézményét, mellesleg ki tudja, milyen költségek, és ki tudja, milyen — a város és lakóinak mindennapi életvitelét érintő — fennakadások árán.

Ezt figyelembe véve, gyorsan vissza is vonnám a Háry János-hasonlatomat. Miért? Azért mert a Garay-féle katona nagyotmondása ellenére népi hős volt, Dorel Coica polgármester viszont ilyen hozzáállással sohasem lesz az!

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...