Dorel Háry
Utoljára módositva: 2014-01-31 09:48:20

A szatmári közigazgatás Háry Jánosa lesz lassan Dorel Coica polgármester, annyira túlzásba viszi a féligazságokon alapuló, lódítással felérő nyilatkozat-tételeket. Az ilyesmi egy nagyabonyi obsitoshoz és egy felelőtlen politikushoz talán illik, de egy olyan város felelős polgármesteréhez, mint amilyen Szatmárnémeti, már nem. A BBTE és a polgármesteri hivatal költözése körüli kijelentések során bújt ki a szög a zsákból: Coica mindenből csak annyit mond el, amennyit érdekei megkívánnak, még akkor is, ha az az általa tálalt formában már nem egészen igaz. Merthogy ő bizony levelet kapott a Babeş-Bolyai rektorától, amelyikben a rektor beleegyezik, hogy az egyetem az ötös iskola épületébe költözzön. A levélben azonban az is benne volt, hogy abban az esetben kerülhet erre sor, ha az új ingatlan rendbehozatalára kilencszázezer lejt költ a város, illetve ha ezt az összeget az idei költségvetésben kimondottan erre a célra el is különíti.

Ilyenszerű ferdítés van abban is, miszerint a megyei tanács nyomására kerekedik vándorútra a városháza. A teljes igazság az, hogy két irodára lett volna szüksége a megyének abban az esetben, ha január elsejétől megtörténik a központi irányítástól való függetlenedése egyes intézményeknek, és ezek megyei irányítás alá kerülnek. Ráadásul az erről szóló egyezség még az előző városvezetés ideje alatt történt, és érdekes módon akkor senkinek nem jutott eszébe emiatt venni a cókmókot és az egész intézmény elköltöztetésén gondolkodni.

Szóval két politikus (Coica és Ştef) kakaskodása miatt kell egy egyetem torkán lenyomkodni a költözködés szándékát, politikai perpatvar miatt kell új épületbe vinni a város legfőbb közigazgatási intézményét, mellesleg ki tudja, milyen költségek, és ki tudja, milyen — a város és lakóinak mindennapi életvitelét érintő — fennakadások árán.

Ezt figyelembe véve, gyorsan vissza is vonnám a Háry János-hasonlatomat. Miért? Azért mert a Garay-féle katona nagyotmondása ellenére népi hős volt, Dorel Coica polgármester viszont ilyen hozzáállással sohasem lesz az!

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...