Dragnea: a PSD soha nem bojkottált semmiféle referendumot
Utoljára módositva: 2019-05-23 09:48:54

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem bojkottálja a referendumot, őt pedig nem népszavazáson elkövetett csalásért ítélték el – mondta szerdán Liviu Dragnea PSD-elnök Klaus Iohannis államfő korábbi nyilatkozatára reagálva.

Dragnea szerint Iohannis magatartása “már régóta nevetséges és szánalmas”. A szociáldemokrata pártelnök azt mondta, alakulata soha nem bojkottált semmiféle referendumot, hozzátéve, hogy éppen az államfő, a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja tette ezt az előző népszavazással. “Engem pedig nem referendumon elkövetett csalásért ítéltek el” – nyomatékosította Dragnea, aki szerint Iohannis “csak álmodja”, hogy a választások után új parlamenti többség fog kialakulni, mert sem az EP-választásnak, sem az azzal párhuzamosan zajló népszavazásnak nincs köze a parlamenti többséghez. “Én biztosíthatom Iohannist, hogy a PSD itt lesz majd hétfőn is, kedden is, szerdán is, csütörtökön is, és itt lesz decemberben is, amikor kiűzzük a Cotroceni-palotából. Neki ezt kell tudnia. Ez az ember éjjel-nappal velem álmodik. Szerintem nincs is más gondolata, mint Liviu Dragnea, hogy én hogy haljak meg, hogyan ítéljenek el. Ez már az ő rögeszméjévé vált” – fogalmazott Dragnea a Románia TV egyik műsorában.

A nagyobbik kormánypárt elnöke hozzátette, tudomása szerint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megkereséssel fordult a főügyészséghez, arra figyelmeztetve a nyomozó hatóságot, hogy a PSD bojkottálni akarja a referendumot.

“Ha én kijelentem, hogy szavazni fogok a referendumon, másoknak is azt mondom, hogy menjenek el szavazni, és ők úgy tesznek, elvisznek, mint 2012-ben. Ha azt mondom, hogy nem veszek részt a népszavazáson, ők azt mondják, hogy bojkottálom a referendumot” – hangoztatta Dragnea.

A szociáldemokrata pártelnök egy korábbi nyilatkozatára is visszatért, hangsúlyozva, nem azt mondta, hogy vasárnap bejelenti elnökjelöltségét.

“Én csak azt mondtam, amit már hónapok óta mondok: hogy az EP-választások után lesz egy bejelentés. Nem azt mondtam, hogy bejelentem az elnökjelöltségemet, nem mondtam semmi újat. De ezek persze elkeseredetten próbálják nyomás alatt tartani a bírákat” – mondta Dragnea, a legfelsőbb bíróság bírói testületére utalva, amely az EP-választások másnapján, hétfőn fog jogerős ítéletet hirdetni második büntetőperében.

Klaus Iohannis államfő szerdán úgy nyilatkozott, a Szociáldemokrata Párt intézményesen is megpróbálja bojkottálni a referendumot. Az elnök szerint Liviu Dragnea “parancsba adta” az Országos Audiovizuális Tanácsnak (CNA), hogy hagyja figyelmen kívül a május 26-ai népszavazást.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...