Dragnea: a PSD soha nem bojkottált semmiféle referendumot
Utoljára módositva: 2019-05-23 09:48:54

A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem bojkottálja a referendumot, őt pedig nem népszavazáson elkövetett csalásért ítélték el – mondta szerdán Liviu Dragnea PSD-elnök Klaus Iohannis államfő korábbi nyilatkozatára reagálva.

Dragnea szerint Iohannis magatartása “már régóta nevetséges és szánalmas”. A szociáldemokrata pártelnök azt mondta, alakulata soha nem bojkottált semmiféle referendumot, hozzátéve, hogy éppen az államfő, a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja tette ezt az előző népszavazással. “Engem pedig nem referendumon elkövetett csalásért ítéltek el” – nyomatékosította Dragnea, aki szerint Iohannis “csak álmodja”, hogy a választások után új parlamenti többség fog kialakulni, mert sem az EP-választásnak, sem az azzal párhuzamosan zajló népszavazásnak nincs köze a parlamenti többséghez. “Én biztosíthatom Iohannist, hogy a PSD itt lesz majd hétfőn is, kedden is, szerdán is, csütörtökön is, és itt lesz decemberben is, amikor kiűzzük a Cotroceni-palotából. Neki ezt kell tudnia. Ez az ember éjjel-nappal velem álmodik. Szerintem nincs is más gondolata, mint Liviu Dragnea, hogy én hogy haljak meg, hogyan ítéljenek el. Ez már az ő rögeszméjévé vált” – fogalmazott Dragnea a Románia TV egyik műsorában.

A nagyobbik kormánypárt elnöke hozzátette, tudomása szerint a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megkereséssel fordult a főügyészséghez, arra figyelmeztetve a nyomozó hatóságot, hogy a PSD bojkottálni akarja a referendumot.

“Ha én kijelentem, hogy szavazni fogok a referendumon, másoknak is azt mondom, hogy menjenek el szavazni, és ők úgy tesznek, elvisznek, mint 2012-ben. Ha azt mondom, hogy nem veszek részt a népszavazáson, ők azt mondják, hogy bojkottálom a referendumot” – hangoztatta Dragnea.

A szociáldemokrata pártelnök egy korábbi nyilatkozatára is visszatért, hangsúlyozva, nem azt mondta, hogy vasárnap bejelenti elnökjelöltségét.

“Én csak azt mondtam, amit már hónapok óta mondok: hogy az EP-választások után lesz egy bejelentés. Nem azt mondtam, hogy bejelentem az elnökjelöltségemet, nem mondtam semmi újat. De ezek persze elkeseredetten próbálják nyomás alatt tartani a bírákat” – mondta Dragnea, a legfelsőbb bíróság bírói testületére utalva, amely az EP-választások másnapján, hétfőn fog jogerős ítéletet hirdetni második büntetőperében.

Klaus Iohannis államfő szerdán úgy nyilatkozott, a Szociáldemokrata Párt intézményesen is megpróbálja bojkottálni a referendumot. Az elnök szerint Liviu Dragnea “parancsba adta” az Országos Audiovizuális Tanácsnak (CNA), hogy hagyja figyelmen kívül a május 26-ai népszavazást.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...