Dragnea: helyes volt a prognózisunk, amelyre a büdzsét építettük, 5%-os a gazdasági növekedés
Utoljára módositva: 2019-05-15 13:59:47

A kormánykoalíció prognózisa, amelyre az idei költségvetést alapozta, ‘helyes’ volt, ezt bizonyítják az Országos Statisztikai Intézetnek (INS) az 5%-os gazdasági növekedésre vonatkozó, szerdán közzétett adatai, fejtette ki Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

‘Az Országos Statisztikai Intézet közzétette az első negyedévi gazdasági fejlődésre vonatkozó adatait. A gazdasági fejlődés 5%-os! Tehát prognózisunk, amelyre az idei költségvetést építettük, helyes volt. Mennyit szidott Iohannis, hogy ez tragédia, hogy ezek csak papírra sorakoztatott számjegyek, és a büdzsé nem reális. Anélkül, hogy komolyn érveket és indokokat sorakoztatott volna fel. A valóság az, amit ma az INS közzétett’ – írta szerdán Dragnea Facebook-bejegyzésében.

Hozzátette, az építőipar és a beruházások járultak hozzá a lenagyobb mértékben a gazdasági fejlődéshez.

‘Ez újabb bizonyíték arra, hogy az építkezési ágazatot érintő intézkedések helyesek voltak. Az INS ma közzétett adatai értelmében 2019 első negyedében 12,5%-kal nőtt az építkezési munkálatok mennyisége 2018 első negyedéhez képest, ami a legnagyobb mértékű növekedés a 2009-es gazdasági válság óta. Mit fog most mondani erre a propaganda? Egy biztos, a kormányprogram továbbra is bizonyítja hatékonyságát’ – írta még a PSD elnöke.

Az INS szerdai közlése értelmében a bruttó hazai termék (GDP) a nyers adatok szerint 5%-kal nőtt az első negyedévben 2018 hasonló időszakához képest, illetve 1,3%-kal az előző negyedéves periódushoz viszonyítva. A szezonálisan kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a GDP 5,1%-kal emelkedett az év első három hónapjában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 18:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...