Dragnea: helyes volt a prognózisunk, amelyre a büdzsét építettük, 5%-os a gazdasági növekedés
Utoljára módositva: 2019-05-15 13:59:47

A kormánykoalíció prognózisa, amelyre az idei költségvetést alapozta, ‘helyes’ volt, ezt bizonyítják az Országos Statisztikai Intézetnek (INS) az 5%-os gazdasági növekedésre vonatkozó, szerdán közzétett adatai, fejtette ki Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

‘Az Országos Statisztikai Intézet közzétette az első negyedévi gazdasági fejlődésre vonatkozó adatait. A gazdasági fejlődés 5%-os! Tehát prognózisunk, amelyre az idei költségvetést építettük, helyes volt. Mennyit szidott Iohannis, hogy ez tragédia, hogy ezek csak papírra sorakoztatott számjegyek, és a büdzsé nem reális. Anélkül, hogy komolyn érveket és indokokat sorakoztatott volna fel. A valóság az, amit ma az INS közzétett’ – írta szerdán Dragnea Facebook-bejegyzésében.

Hozzátette, az építőipar és a beruházások járultak hozzá a lenagyobb mértékben a gazdasági fejlődéshez.

‘Ez újabb bizonyíték arra, hogy az építkezési ágazatot érintő intézkedések helyesek voltak. Az INS ma közzétett adatai értelmében 2019 első negyedében 12,5%-kal nőtt az építkezési munkálatok mennyisége 2018 első negyedéhez képest, ami a legnagyobb mértékű növekedés a 2009-es gazdasági válság óta. Mit fog most mondani erre a propaganda? Egy biztos, a kormányprogram továbbra is bizonyítja hatékonyságát’ – írta még a PSD elnöke.

Az INS szerdai közlése értelmében a bruttó hazai termék (GDP) a nyers adatok szerint 5%-kal nőtt az első negyedévben 2018 hasonló időszakához képest, illetve 1,3%-kal az előző negyedéves periódushoz viszonyítva. A szezonálisan kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint a GDP 5,1%-kal emelkedett az év első három hónapjában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...