Drágulhat a gépjármű-biztosítás
Utoljára módositva: 2019-03-22 12:32:24

A Pénzügyi Felügyelet (ASF) közzétette az RCA új referenciaárait. Ez alapján jócskán nőhetnek az új tarifák a közeljövőben.

Drágulhat az autózás Romániában: a Pénzügyi Felügyelet (ASF) közzétette ugyanis a következő hat hónapban érvényes új referenciaárakat, amelyek jelentősen magasabbak, mint az októberiek. Az intézmény tájékoztatása szerint a kötelező gépjármű-biztosítás (RCA) díját a jármű típusa (például személygépkocsi, haszongépjármű), a biztosított státusa (természetes személy, jogi személy), a biztosított életkora, a jármű műszaki paraméterei (hengerűrtartalom, teherbírás stb.) alapján számolták ki. Így például azok a 31–40 év közötti sofőrök, akinek 1401–1600 köbcentis hengerűrtartalmú motorral rendelkezik az autójuk, a tavalyi év második felében átlagosan 625 lejes RCA-díjat fizettek, 13 százalékkal kisebbet, mint az elmúlt fél évben megszabott 716 lejes referenciaár. Az új tarifa azonban, amelyet a hét közepén közzétett az ASF, 908 lejre nőtt. Ugyanazon kategóriájú autóért a 30 éven aluli sofőrök eddig maximálisan 1049 lejt fizettek, most viszont 1309 lejre nőtt a referenciaár, míg a 41–50 évesek esetében, akik számára tavaly 712 lejes maximális RCA-ár volt megszabva, a díj most 936 lejre nőtt.

A Pénzügyi Felügyelet tájékoztatása szerint az egyedüli csökkenés azon sofőrök esetében várható, akik 2500 köbcentinél nagyobb hengerűrtartalmú járművel rendelkeznek. Az ő esetükben, ha a sofőr például nem töltötte még be a 30. életévét, akkor a referenciaár 2476 lejről 1871 lejre csökken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...