Drágulni fog az autóbuszjegy
Utoljára módositva: 2018-02-18 10:55:08

Várhatóan áprilistól fogja megdrágítani a buszozás költségeit a Transurban, húsz százalékos jegy- és bérletár-emelésre számíthatnak az utasok. Nyolc éve nem változtak a közszállítási tarifák.

Megnövekedett költségei miatt 2 lejről 2,5 lejre emelné jegyárait a szatmárnémeti közszállítás, a bérletek árát is emelné, 65 lejről 80 lejre. A most 1 lejbe kerülő kedvezményes jegyek árát is emelné a Transurban, ezek 1,25 lejbe kerülnének a drágítás után. Több minden is indokolja az áremelést, nyilatkozta szerkesztőségünknek a vállalat vezérigazgatója. Ionuţ Bujor elmondta, a legutóbbi árigazítás óta többször is emelkedtek az üzemanyagárak, a minimálbér és a biztosítási költségek, de nem volt tarifaigazítás az inflációhoz mérten sem. Az áremelési tervekről jövő héten szervez közmeghallgatást a közszállítás, a drágítást a városi tanácsnak is jóvá kell hagynia, a testület várhatóan március végi ülésén fog dönteni, hogy elfogadja-e a Transurban terveit. Bujor szerint évek óta érezhető a Transurban könyvelésében, hogy a jegyeladások és az egyéb szolgáltatások bevételei nem tudják tartani a lépést a kiadások emelkedésével, évről évre nagyobb szubvenciót kell biztosítson a város a közszállítás működtetésére. Ezen igazítana valamelyest az utaztatás árának emelése. A Transurban által nyújtott egyéb szolgáltatások közül is több meg fog szűnni ettől az évtől, a vállalatnál júliustól számítanak arra, hogy megszűnik az elégtelen bevételt termelő műszaki vizsgáztatási szolgáltatás, a menetíró-készülék és helymeghatározó-rendszer beszerelés, autószerelés és autómosás.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...