Drákói szigorral büntetnék
Utoljára módositva: 2019-08-11 19:38:33

A kormány hétfői ülésének napirendjén szerepel az a törvénymódosító javaslat, amely szigorítaná a kiszabható bírságot a mobiltelefon vagy bármilyen más, szöveg, fotó- vagy videóanyag rögzítésére vagy visszaadására alkalmas eszköz (például táblagép) vezetés közbeni használatáért.

A törvénymódosítás értelmében szigorúan tilos vezetés közben a mobiltelefon vagy bármilyen más, szöveg, fotó- vagy videóanyag rögzítésére vagy visszaadására alkalmas eszköz használata, a tetten ért sofőrt 9–20 büntetőpontnak megfelelő bírsággal sújthatják, de akár a jogosítványát is bevonhatják 30 napra. Az előírás nemcsak a gépkocsisofőrökre, hanem a traktorokat mezei vagy erdei utakon vezető személyekre, sőt, kerékpárosokra is vonatkozik. A rendőrség adatai szerint a romániai közutakon évente 45–50 ezer bírságot rónak ki ezért a szabálysértésért, és mivel a vezetés közbeni felelőtlen mobiltelefon-használat miatt már számtalan — nem egyszer emberéletet is követelő — tragédia történt, a közlekedési rendőrök terjesztették elő a törvénymódosítást, amely drákói szigorral lép fel a szabálysértőkkel szemben.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...