Drogmegelőzési kampánnyal indult a batizi sportgála
Utoljára módositva: 2019-11-10 13:56:02

Kerüld a drogokat, inkább sportolj! Ez lehetett az üzenete a 2. alkalommal megrendezett batizi sportolók gálájának, ahol összesen 84 versenyzőt díjaztak a Yakuza SK által kezdeményezett eseményen.

Második alkalommal ünnepelték a batizi sportolókat egy nagy gála keretében a helyi multifunkciónális épület előadótermében. Tavaly a Yakuza Sportklub kezdeményezésére rendezték az első kiírást, idén is a karate-egyesület volt az, aki tető alá hozta az ünnepséget. De klub vezetői, Csatári Attila és Soós Róbert hangsúlyozták, idén támogatta kezdeményezésüket a helyi önkormányzat és a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság (DJST).

Az idei rendezvény egyébként a drogmegelőzés jegyében zajlott. Ennek kapcsán a Yakuza SK sportolóinak egy csoportja egy jelenetet is előadott, amelyben a tudatmódosító szerek káros hatásaira hívták fel a figyelmet. Sofia Seucan, a helyi iskola igazgatója, dr. Codruța Erdei orvos, illetve Liviana Chiorean és Sorin Bărbos rendőrök is beszéltek a drogprevenciós program felvezetőjében, a szakmájuk szemszögéből megközelítve a témát.

Felszólalt Adrian Ardelean, a DJST igazgatója is, aki hangsúlyozta, hogy a 2018-ban, a nem olimpiai sportágak év végi megyei rangsorában a legjobb tizenöt közül tizenketten voltak a Yakuza SK karatékái. A sportolók meg is mutatták tudásukat egy kiselőadás keretében, de nem hiányozhatott a színes programból a bringás-bemutató, a zene és a díjazás. Sipos Ingeborg, Horváth Laura, Strenc Szilvia, Claudia Sirghel szórakoztatták a nagyérdeműt zenei előadásokkal, majd Alexandra Pintea bemondó – aki természetesen a karateklub sportolója – sorra hívta a Batiz sportolóit a színpadra, hogy átvegyék az okleveleket, a trófeákat, az emlékplaketteket, vagy ajándékcsomagokat. Többek között Ioan Mureșan polgármester és Apai Beáta alpolgármester adta át az elismeréseket, akik köszöntőbeszédükben örömüket fejezték ki, hogy otthont adhatnak Batizon a megye egyik legeredményesebb karateegyesületének.

Összesen 84 sportolót díjaztak, akik 2019-ben karate, tae-bo, bicikli, atlétika, labdarúgás, illetve sakk sportágakban versenyeztek.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 7.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...