Dühös kereskedők a vámnál
Utoljára módositva: 2014-02-17 10:00:30

Spontán tiltakozást váltott ki az adóhatóság rendelkezése, melyben korlátozzák az Ukrajnából behozható áruk mennyiségét.

Archív felvétel

A jogszabály szombattól lépett érvénybe, Halmiban pedig egy körülbelül 50 fős csapat kilátásba helyezte, hogy lezárja az átkelőhöz vezető utat, ha nem változik a helyzet. Az árubehozatalra vonatkozó tiltások mellett azt is kifogásolták, hogy nyilatkozat kitöltésére kötelezték őket, melynek következtében jelentősen megnőtt a várakozási idő. Az adóhatóság rendelkezése értelmében egy személy egy hét leforgása alatt maximum két csomag dohányárut, egy liter tömény (22 fokosnál erősebb) szeszes italt, 16 liter sört, egy standard méretű tanknyi üzemanyagot (illetve 10 liternyit kannában) és egy kilogramm cukrot hozhat be Romániába. Az egy hét alatt a határon áthozott áru (beleértve a többi, korlátozás alá nem eső terméket is) összértéke nem haladhatja meg a 300 eurót. A felháborodott kereskedőket Eugeniu Avram prefektus csillapította le, aki a helyszínen próbálta elmagyarázni nekik, hogy az adóhatóság rendelkezése nem azért született, hogy őket sújtsa, mindössze a hazai, legális áruforgalmat hivatott segíteni. A kormánymegbízott egyébként a panaszokat, amint a prefektúra közleményéből kiderül, továbbította az illetékes hatóságoknak. Amint Kiss Mihály halmi vámfőnöktől megtudtuk, a korlátozás eddig is érvényben volt, az újdonság mindössze annyi, hogy korábban a vámmentesség az említett árukra egyetlen alkalomra vonatkozott, ezután viszont egy hét alatt lehet behozni akkora mennyiségű élelmiszert, szeszes italt, valamint dohányárut, amennyit korábban egyetlen átkeléskor. Lapunk érdeklődésére elmondta: becslései szerint körülbelül 400 autó jár át nagyjából napi rendszerességgel, mellyel feltételezhetően itthon magasabb áron eladható termékeket hoznak be. Kiss Mihály arra számít, hogy csökkenni fog a határforgalom a szigorítás miatt, ezek a kocsik ezentúl ugyanis valószínűleg csak heti rendszerességgel fordulnak majd meg a vámnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...