Dühös kereskedők a vámnál
Utoljára módositva: 2014-02-17 10:00:30

Spontán tiltakozást váltott ki az adóhatóság rendelkezése, melyben korlátozzák az Ukrajnából behozható áruk mennyiségét.

Archív felvétel

A jogszabály szombattól lépett érvénybe, Halmiban pedig egy körülbelül 50 fős csapat kilátásba helyezte, hogy lezárja az átkelőhöz vezető utat, ha nem változik a helyzet. Az árubehozatalra vonatkozó tiltások mellett azt is kifogásolták, hogy nyilatkozat kitöltésére kötelezték őket, melynek következtében jelentősen megnőtt a várakozási idő. Az adóhatóság rendelkezése értelmében egy személy egy hét leforgása alatt maximum két csomag dohányárut, egy liter tömény (22 fokosnál erősebb) szeszes italt, 16 liter sört, egy standard méretű tanknyi üzemanyagot (illetve 10 liternyit kannában) és egy kilogramm cukrot hozhat be Romániába. Az egy hét alatt a határon áthozott áru (beleértve a többi, korlátozás alá nem eső terméket is) összértéke nem haladhatja meg a 300 eurót. A felháborodott kereskedőket Eugeniu Avram prefektus csillapította le, aki a helyszínen próbálta elmagyarázni nekik, hogy az adóhatóság rendelkezése nem azért született, hogy őket sújtsa, mindössze a hazai, legális áruforgalmat hivatott segíteni. A kormánymegbízott egyébként a panaszokat, amint a prefektúra közleményéből kiderül, továbbította az illetékes hatóságoknak. Amint Kiss Mihály halmi vámfőnöktől megtudtuk, a korlátozás eddig is érvényben volt, az újdonság mindössze annyi, hogy korábban a vámmentesség az említett árukra egyetlen alkalomra vonatkozott, ezután viszont egy hét alatt lehet behozni akkora mennyiségű élelmiszert, szeszes italt, valamint dohányárut, amennyit korábban egyetlen átkeléskor. Lapunk érdeklődésére elmondta: becslései szerint körülbelül 400 autó jár át nagyjából napi rendszerességgel, mellyel feltételezhetően itthon magasabb áron eladható termékeket hoznak be. Kiss Mihály arra számít, hogy csökkenni fog a határforgalom a szigorítás miatt, ezek a kocsik ezentúl ugyanis valószínűleg csak heti rendszerességgel fordulnak majd meg a vámnál.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...