Dumitru Chirițát választották az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság elnökévé
Utoljára módositva: 2017-10-19 13:25:35

Elfogadta szerdán a parlament azt a határozatot, amelynek értelmében Dumitru Chirițát nevezik ki az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) elnökévé.

A javaslatot 220 képviselő és szenátor támogatta, 79-en ellenezték. Az ANRE alelnöki tisztségét Nagy Bege Zoltán tölti be ezután, az ANRE szabályozó bizottságának tagjaivá pedig Cornelia Sulgert és Gheorghe Gabriel Gheorghét választották.

Mind a négy személy mandátuma öt évre szól.

A szavazást megelőző vita során a parlament együttes ülését vezető Călin Popescu-Tăriceanu többször kikapcsolta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője, Raluca Turcánn mikrofonját, azzal érvelve, hogy nem a napirendhez szól hozzá, hanem politikai nyilatkozatokat tesz.

A szenátus elnöke, miután figyelmeztette a képviselőt, hogy szorítkozzon a napirenden lévő témára, többször kikapcsolta Turcan mikrofonját néhány másodperc erejéig.

Turcan kikérte magának az eljárást. ‘Nem megyek innen sehová. (…) A PNL-nek 20 százaléka van a parlamentben, és jogom van hozzászólni. Ön visszaél hatalmával’ — mondta a liberális képviselő. AGERPRES/(RO — szerző: Florin BĂRBUȚĂ, szerkesztő: Andreea MARINESCU, HU — szerkesztő: ERDÉLY András)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 18:50
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...