Dzsessz-varázs a város felett
Utoljára módositva: 2014-08-20 08:32:42

Izgató, lüktető, andalító ritmusok varázsolták még kellemesebbé a langymeleg nyári estét Szatmárnémetiben, a PMN második napján mindenhol dzsessz szólt.

 

Nem panaszkodhattak a dzsessz-kedvelők, hiszen több helyszínen is elmélyülhettek a múlt századelő sajátos zenei stílusának dallamaiba. Késő délután kezdődött a No Pardon Pubban a sepsiszentgyörgyi Tasi Nóra és a dunakeszi Juhász Zoltán duó jazz-blues koncertje. A Bukaresti Dzessz Díjak Gáláján a 2013-as év felfedezettjének választott Tasi Nóra egy dzsessztáborban ismerkedett meg Juhász Zoltánnal, és több éve zenélnek már közösen. A tegnapi koncerten — két feldolgozás kivételével — Nóra saját szerzeményei csendültek fel és varázsolták el szó szerint a közönséget. Ám itt még messze nem volt vége a dzsessz-varázsnak, hiszen a Tűzoltótorony tövében előbb Sunday School & Kriszta, majd Magyarország egyik legnépszerűbb dzsessz-zenekara, a Hot Jazz Band lépett színpadra. Az elsősorban a ’20-as–’40-es évek amerikai és magyar, illetve a két világháború közöti magyar szving- és dzsesszdalok, filmzenék különleges zenei élményt nyújtottak mindenkinek.

Augusztus 21-én, csütörtökön, 18 órától kezdődik Duffek Mihály és Fátyol Rudolf hegedű és zongora szólóestje Mozart, Grieg, Massenet és Bartók műveiből a Római Katolikus Püspökség Aranytermében; 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes, majd 21.30-tól Palya Bea lép fel a Tűzoltótoronynál; 22 óra 30 perctől a Moment koncert várja az érdeklődőket a Downtown Pubban.

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...