Dzsessz-varázs a város felett
Utoljára módositva: 2014-08-20 08:32:42

Izgató, lüktető, andalító ritmusok varázsolták még kellemesebbé a langymeleg nyári estét Szatmárnémetiben, a PMN második napján mindenhol dzsessz szólt.

 

Nem panaszkodhattak a dzsessz-kedvelők, hiszen több helyszínen is elmélyülhettek a múlt századelő sajátos zenei stílusának dallamaiba. Késő délután kezdődött a No Pardon Pubban a sepsiszentgyörgyi Tasi Nóra és a dunakeszi Juhász Zoltán duó jazz-blues koncertje. A Bukaresti Dzessz Díjak Gáláján a 2013-as év felfedezettjének választott Tasi Nóra egy dzsessztáborban ismerkedett meg Juhász Zoltánnal, és több éve zenélnek már közösen. A tegnapi koncerten — két feldolgozás kivételével — Nóra saját szerzeményei csendültek fel és varázsolták el szó szerint a közönséget. Ám itt még messze nem volt vége a dzsessz-varázsnak, hiszen a Tűzoltótorony tövében előbb Sunday School & Kriszta, majd Magyarország egyik legnépszerűbb dzsessz-zenekara, a Hot Jazz Band lépett színpadra. Az elsősorban a ’20-as–’40-es évek amerikai és magyar, illetve a két világháború közöti magyar szving- és dzsesszdalok, filmzenék különleges zenei élményt nyújtottak mindenkinek.

Augusztus 21-én, csütörtökön, 18 órától kezdődik Duffek Mihály és Fátyol Rudolf hegedű és zongora szólóestje Mozart, Grieg, Massenet és Bartók műveiből a Római Katolikus Püspökség Aranytermében; 19 órától a Nagyvárad Táncegyüttes, majd 21.30-tól Palya Bea lép fel a Tűzoltótoronynál; 22 óra 30 perctől a Moment koncert várja az érdeklődőket a Downtown Pubban.

 

 

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...