Dzsesszkoncert az Ács Alajos Játékszínben
Utoljára módositva: 2015-03-21 01:58:39

A nagy sikerű karácsonyi dzsesszkoncert folytatásaként ismét kikapcsolódni hívja a műfaj kedvelőit a Harag György Társulat és a Jazz Waves Trio zenekar március 22-én, 18 órától, az Ács Alajos Stúdióterembe.

A zenekar célja a dzsesszműfaj megszerettetése

A Jazz Waves Trio zenekar 2011-ben alakult, amikor Botos Norbert (billentyű) megalapította első olyan trióját, ahol a mainstream jazz ismert standardjait játszhatta. Ez nem sikerült volna, ha két kitűnő zenész, Henter Ambrus (basszusgitár), valamint Fisár Csaba (dob) nem mond azonnal igent erre az ötletre. A zenésztársak hatására a dzsesszműfaj modernebb darabjai is helyet kaptak a repertoárban, illetve egy-két kedvelt popzenei sláger. Első koncertjeiken vegyes érzelmeket váltottak ki a közönségből, illetve azt tapasztalták, hogy az átharmonizált popzenei számok jobban elnyerik a közönség tetszését. Ennek hatására elkezdődött a saját zenei arckép megformálása, amelynek erősítésére a zenekar énekesnővel bővült Tămuţan Brigitta személyében. A zenekar ettől kezdve Jazz Waves Trio & Brigitte néven koncertezett nagy sikerrel. Bár a név megmaradt, de a zenei műfaj inkább pop lett, dzsesszes harmóniákkal és ritmikákkal átitatva. A 2014-es év nagy változást hozott, a zenekar két tagja felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, Budapestre. Az új helyzet a fentebb említett sikeres felállás végét jelentette, de a munka két új tag kiegészítésével tovább folytatódott Budapesten. A pop-átiratok mellett nosztalgiaként szívesen szemelgetnek a standardok remekműveiből. A zenekar célja a dzsesszműfaj megszerettetése, valamint népszerűsítése és végül, de nem utolsósorban, örömet szerezni a hallgatóságnak. A koncertre 15 lejes egységáron válthatók belépők az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában, illetve az esemény előtt egy órával.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...