Dzsesszkoncert az Ács Alajos Játékszínben
Utoljára módositva: 2015-03-21 01:58:39

A nagy sikerű karácsonyi dzsesszkoncert folytatásaként ismét kikapcsolódni hívja a műfaj kedvelőit a Harag György Társulat és a Jazz Waves Trio zenekar március 22-én, 18 órától, az Ács Alajos Stúdióterembe.

A zenekar célja a dzsesszműfaj megszerettetése

A Jazz Waves Trio zenekar 2011-ben alakult, amikor Botos Norbert (billentyű) megalapította első olyan trióját, ahol a mainstream jazz ismert standardjait játszhatta. Ez nem sikerült volna, ha két kitűnő zenész, Henter Ambrus (basszusgitár), valamint Fisár Csaba (dob) nem mond azonnal igent erre az ötletre. A zenésztársak hatására a dzsesszműfaj modernebb darabjai is helyet kaptak a repertoárban, illetve egy-két kedvelt popzenei sláger. Első koncertjeiken vegyes érzelmeket váltottak ki a közönségből, illetve azt tapasztalták, hogy az átharmonizált popzenei számok jobban elnyerik a közönség tetszését. Ennek hatására elkezdődött a saját zenei arckép megformálása, amelynek erősítésére a zenekar énekesnővel bővült Tămuţan Brigitta személyében. A zenekar ettől kezdve Jazz Waves Trio & Brigitte néven koncertezett nagy sikerrel. Bár a név megmaradt, de a zenei műfaj inkább pop lett, dzsesszes harmóniákkal és ritmikákkal átitatva. A 2014-es év nagy változást hozott, a zenekar két tagja felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, Budapestre. Az új helyzet a fentebb említett sikeres felállás végét jelentette, de a munka két új tag kiegészítésével tovább folytatódott Budapesten. A pop-átiratok mellett nosztalgiaként szívesen szemelgetnek a standardok remekműveiből. A zenekar célja a dzsesszműfaj megszerettetése, valamint népszerűsítése és végül, de nem utolsósorban, örömet szerezni a hallgatóságnak. A koncertre 15 lejes egységáron válthatók belépők az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában, illetve az esemény előtt egy órával.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...